Home / Actueel / 5 Tips voor een goede blog

5 Tips voor een goede blog

We zien overal blogs en steeds meer bedrijven maken er gebruik van. Blogs worden niet alleen gebruikt door bedrijven maar ook voor entertainment. Je wilt natuurlijk dat je blog zo vaak mogelijk gelezen en gedeeld wordt. Een goede blog die goed gevuld is niet altijd even makkelijk om te maken. Vandaag 5 tips voor een goede blog.  

1. Evalueer

Het is belangrijk de resultaten van je blogs eens goed te bekijken. Welke artikelen hebben het de afgelopen maanden goed gedaan en welke totaal niet? Kijk ook naar het aantal reacties en hoe vaak het artikel gedeeld werd.

Hiervan kan je bijvoorbeeld een overzicht maken een Excel of Google Spreadsheet. Maak een over overzicht met het aantal views, aantal reacties, gemiddelde tijd op de pagina en nog wat opmerkingen. Zo heb je in één oogopslag een goed overzicht van de top tien artikelen van je website. Probeer op basis hiervan een nieuw blog te schrijven. Kan ik een gerelateerd onderwerp gebruiken? Of nog verder doorgaan over dit onderwerp? Of is er misschien een bepaald gedeelte dat je verder toe kan lichten. Dit verhoogt de kans dat het nieuwe artikel wordt opgepakt door de lezers.

2. Vraag je collega’s

Marketing is de hele organisatie. Je kunt simpelweg niet in je eentje, of als marketingafdeling, alles opvangen over wat er in de organisatie speelt. Om goede marketing te doen heb je collega’s nodig.

Ga eens samen met een collega brainstormen over een artikel om te schrijven. Collega’s zien dingen misschien uit een ander aspect dan jij doet en dit kan tot leuke creaties leiden. Een brainstormsessie kan met meerdere collega’s tegelijk. Zorg voor een open sfeer en brainstorm samen over mogelijke onderwerpen.

3. Bekijk de concurrent

Kijk eens bij de concurrentie wat zij schrijven. Je blog hoeft niet altijd helemaal uit jezelf te komen. Bekijk maandelijks de blogs van concurrenten, waar schrijven zij over? Zijn er onderwerpen waar jij ook iets mee kan? Laat je inspireren door blogs van je concurrentie.

4. Blijf zoeken

Iedereen heeft zo zijn eigen websites om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen in je sector. Maar blijf zoeken op het internet. Er zijn handige tools die je inspiratie kunnen geven voor het schrijven van een blog.

Google af en toe een in het Engels op termen die passen bij jouw sector. Zo vind je interessante websites en artikelen die je nieuwe ideeën kunnen geven. Laat je dus vooral inspireren op het internet en blijf zoeken naar de nieuwste ontwikkelen waarover jij een blog kan schrijven.

5. Maak een planning

Zorg ervoor dat je een voorraad aan artikelen opbouwt. Het hoeven er niet veel te zijn maar zorg ervoor dat je genoeg hebt zodat je niet hoeft te stressen om weer een nieuwe blog te plaatsen.

Maak een planning wanneer je welke blog wilt gaan plaatsen. Zet erin wat je gaat posten en wanneer. Het is belangrijk om deze planning goed bij te houden. Zo zorg je ervoor dat ook wanneer je druk bent, je blog content er niet op eruit zal gaan.


Bron: https://www.frankwatching.com