Home / Actueel / De meest populaire social media

De meest populaire social media

Het blijft een lastige vraag voor bedrijven: welke social media moet ik gebruiken? De social media die jij moet gebruiken hangt natuurlijk af van je doelgroep. Facebook wordt gezien als een meer persoonlijker platform en LinkedIn zien we meer als een zakelijk platform. Dit betekend niet meteen dat dit platform niet geschikt is voor je bedrijf. Jaarlijks voert Newcom een social media onderzoek uit. In dit artikel een overzicht van de meest populaire social media in 2018. 

Facebook

Steeds meer jongeren laten Facebook links liggen. Het gebruik onder tieners tussen de 15 en 19 is gedaald naar 72 procent, dit was vorig jaar nog 80 procent. Het is zeker een daling maar nog steeds maakt zeven van de tien jongeren gebruik van Facebook.

 

Instagram

Instagram groeit als een trein. Het social media platform heeft inmiddels meer dan vier miljoen gebruikers in Nederland en is daarmee het snelste groeiende platform. Dit is mede te verklaren dat Instagram door zowel jong als oud wordt omarmd.

 

Snapchat

Snapchat kent lang niet z’n snelle groei en beschikt dan ook maar over 2,4 miljoen gebruikers. Onder jongeren is Snapchat erg populair maar daar blijft het ook wel bij. Snapchat kan niet concurreren met Instagram en zeker ook niet met Facebook.

 

YouTube

YouTube wordt natuurlijk erg veel gebruikt. Maar die acht miljoen kijkers nou als social media gebruikers te tellen gaat net iets te ver.

 

LinkedIn

De social media app die vooral zakelijk wordt gezien. Jongeren maken hier over het algemeen weinig gebruik van. Toch zitten er 4,4 miljoen Nederlanders op LinkedIn. Ze doen er echter weinig mee, want LinkedIn heeft met afstand de laagste participatiegraad van alle apps. Pinterest, met drie miljoen gebruikers, doet het dan nog beter.

 

De grootste

De aller meeste gebruikers zijn te vinden op Whatsapp. WhatsApp beschikt over 11,5 miljoen gebruikers. Opvallend is dat uit eigenlijk elke leeftijdscategorie veel gebruik wordt gemaakt van WhatsApp. Iedereen kent dan ook Whatsapp en er wordt dagelijks gebruik van gemaakt.

Foto: newcom


Bron: https://www.dutchcowboys.nl/