Home / Actueel / Elke seconde telt

Elke seconde telt

We leven in een maatschappij van snel, sneller, snelst. Dat is wat er ook van je website verwacht wordt. Als ‘ie niet snel genoeg laadt of als bezoekers niet snel genoeg iets kunnen vinden, zijn ze zo weer weg. Daarnaast is de snelheid van de site ook belangrijk voor je positie in de zoekresultaten van Google. Het is dus belangrijk om de snelheid van je website op orde te hebben.


Conversie

De snelheid van je website is een belangrijke factor voor je positie in de zoekresultaten. Als Google kan kiezen tussen twee gelijkwaardige websites waarvan de ene langzaam laadt en de andere snel, dan kiest hij voor de snelste website. Naast een lagere positie in de zoekresultaten kan een trage website je ook klanten en daarmee conversie kosten. De bezoekers van je site willen dat de site snel laadt en ze willen snel vinden waar ze naar op zoek zijn. Ga maar bij jezelf na: als het niet snel genoeg gaat ben je zo weer weg, zeker als het om een webshop gaat. Snelheid link je namelijk ook aan betrouwbaarheid en professionaliteit.

Snelheid testen

Weet jij of je website snel genoeg is? Dat kun je testen. We raden je aan om dat regelmatig te doen. Doe dat ook op je mobiele telefoon, want bezoekers gebruiken misschien nog wel vaker hun telefoon dan een pc of laptop. Er zijn verschillende gratis tools beschikbaar om de laadsnelheid van je website te testen, zoals PageSpeed Insights van Google en Test my Site, ook van Google. Struikelblokken die je website trager maken worden dan aangegeven, zodat je direct inzicht hebt in wat je moet verbeteren.

Snelheid verbeteren

Je kunt een heleboel doen om de snelheid van je site te optimaliseren. Zo kun je bij je hostingpartij aangeven dat je op een snellere server wilt draaien. Daar betaal je dan iets meer voor, maar is de investering zeker waard. Daarnaast kun je kijken of de afbeeldingen optimaal zijn ingesteld en het CCS-bestand comprimeren (een CSS-bestand geeft aan de browser door hoe je website eruit moet zien qua lettertype, kleuren, groottes e.d.). Maar er zijn nog tal van andere technische aspecten die invloed op de snelheid hebben. Soms is het gewoon raadzaam om er iemand met verstand van zaken naar te laten kijken. Je kunt hiervoor ook bij Nubium terecht. We halen graag het optimale uit je website, ook qua snelheid.

Wil je weten of je webisite snel genoeg is of heb je vragen over de snelheid van je website? Neem dan conatct met ons op.