Home / Actueel / Facebook Dating komt eraan, Bye Bye Tinder?

Facebook Dating komt eraan, Bye Bye Tinder?

Facebook houdt ieder jaar een feest, speciaal voor bedrijven en ontwikkellaars. Hier kondigen ze de nieuwe updates, producten en features aan. Er kwamen een aantal nieuwe ontwikkelingen aan bod waarvan er één wel heel bijzonder is: 

Facebook Dating
Wie op zoek is naar een partner kan (in de toekomst) een profiel aanmaken op Facebook Dating. Hoewel Facebook niet meteen de concurrentie aan wil gaan met Tinder lijkt dit wel te gaan gebeuren. Beleggers lieten het moederbedrijf van Tinder (Match Group) gelijk vallen waarna de koers met 9% daalde.

Je datingprofiel is overigens niet zichtbaar voor je vrienden. Alleen de voornaam en een foto worden gedeeld en geïnteresseerden kunnen via een chatruimte contact met elkaar zoeken. (Lijkt toch verdacht veel op Tinder)

De timing is nogal merkwaardig gezien de hoeveelheid privacy gevoelige data dat hierbij komt kijken. Facebook heeft flink wat vertrouwen moeten inleveren met het Cambridge Analytica schandaal. Of mensen er dan op zitten te wachten om hun liefdesleven te delen met Facebook is maar de vraag.

Hoewel veel mensen het een aparte move vinden van Facebook past het prima bij de langetermijnvisie: “Building meaningful relationships”. De tijd van alleen bestaande relaties onderhouden is voorbij.

Wanneer de datingdienst van Facebook beschikbaar komt is tot nu toe nog onbekend.