Home / Actueel / Google Maps waarschuwt je als taxichauffeurs je proberen op te lichten

Google Maps waarschuwt je als taxichauffeurs je proberen op te lichten

Google wilt de strijd aangaan met taxichauffeurs die hun klanten proberen op te lichten. In Google Maps test het bedrijf een nieuwe functie waarbij gebruikers een melding krijgen wanneer de voor de hand liggende route wordt genegeerd. Ze moeten de app en de route vermoedelijk wel zelf aan hebben staan.

Iedereen kent het wel, de torenhoge prijzen van een taxiritje. Het is dan ook niet voor niks een wereldwijd probleem: taxichauffeurs die onnodig een forse omweg maken om zo de ritprijs te kunnen verhogen. Toeristen weten vaak niet de weg en zijn zo niet bekend met de afstand in vreemde steden. Dit is natuurlijk dé kans voor taxichauffeurs om toe te slaan.


Google wilt waarschuwen als je opgelicht wordt

Als het aan Google ligt zijn zulke praktijken verleden tijd. Het bedrijf experimenteert op het moment namelijk met een nieuwe functie, genaamd ‘Stay Safer’. Gebruikers krijgen automatisch een melding wanneer de taxi meer dan 500 meter afwijkt van de meest logische route.

Hoe de nieuwe functie precies gaat werken is nog onduidelijk. Wel weten we in ieder geval dat de passagier zelf de app aan moet hebben staan met een geplande route. Het lijkt erop dat de functie voorafgaand aan de rit geactiveerd zal moeten worden. Door de melding wordt de gebruiker zich dan bewust van mogelijke oplichting.

Op dit moment wordt de functie alleen getest in India, waar enkele verkrachtingszaken rond taxichauffeurs en vrouwelijke klanten tot grote verontwaardiging leidden. Wanneer de ‘Stay Safer’ wereldwijd wordt uitgerold is nog niet bekend.


Bron: www.ad.nl