Home / Actueel / Google Mijn Bedrijf, hoe gebruik ik dat goed?

Google Mijn Bedrijf, hoe gebruik ik dat goed? 

Het is in deze tijd erg belangrijk om zowel offline als online zichtbaar te zijn met je bedrijf. Een aantal online platformen waar je zichtbaar kunt zijn zijn de welbekende social media platformen en je eigen website. Maar er is nog een ander online platform wat erg belangrijk is voor je zichtbaarheid en vindbaarheid online, namelijk Google Mijn Bedrijf. In de aankomende reeks blogartikelen nemen we je mee in de wereld van Google Mijn Bedrijf en geven we je tips over hoe je dit goed in kunt zetten voor jouw bedrijf.

Wat is Google Mijn Bedrijf?

Google Mijn Bedrijf is een gratis tool die Google levert om als bedrijf makkelijker zichtbaar te worden binnen Google. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een vertoning binnen google maps, wanneer een (potentiële) klant jouw bedrijf zoekt verschijnt aan de rechterkant binnen Google een kolom met de belangrijkste gegevens van jouw bedrijf, (potentiële) klanten kunnen makkelijk een review achterlaten of andere reviews over jouw bedrijf vinden en de positie van jouw website verbeterd binnen de Google zoekresultaten. 

Er zijn binnen Google Mijn Bedrijf veel verschillende mogelijkheden die handig zijn om te gebruiken. In deze en de aankomende blogartikelen bespreken we deze verschillende mogelijkheden. De eerste en belangrijkst stap is het aanmaken van een Google Mijn Bedrijf account en de contactgegevens van jouw bedrijf daar invoeren.

Google Mijn Bedrijf aanmaken

Om een Google Mijn Bedrijf aan te kunnen maken is het belangrijk om eerst een google-account (bij voorkeur een bedrijfsaccount) aan te maken. Wanneer dit account aangemaakt is kun je je Google Mijn Bedrijf aanmaken. Dit kun je doen door op onderstaande knop te klikken en je bedrijfsnaam te googlen. Wanneer je bedrijf naar voren komt in de zoekresultaten zijn er twee opties: 1. Google Mijn Bedrijf bestaat al voor dit bedrijf. In dat geval kun je achterhalen met welk account en inloggen om gegevens te wijzigen of je kunt de rechten van het bedrijf claimen. 2. Je kiest voor ‘Maak een bedrijf met deze naam’. Vervolgens loop je alle stappen door en vul je onder andere het adres van je bedrijf, de juiste bedrijfscategorie, het telefoonnummer en de website-url in. 

Wanneer al deze gegevens ingevuld zijn en je het account geverifieerd hebt kun je aan de slag met Google Mijn Bedrijf. In het volgende blogartikel vertellen we je meer over Google reviews en posts/updates plaatsen. 


Wil je met je bedrijf ook beter zichtbaar worden in Google, maar heb je er niet genoeg tijd voor of kom je er niet uit? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.