Home / Actueel / Heb jij een veilige en betrouwbare website?

Heb jij een veilige en betrouwbare website?

Weet jij of je een veilige en betrouwbare website hebt? Een SSL-certicifaat zorgt ervoor dat bezoekers op een veilige manier jouw website kunnen bezoeken en er gegevens kunnen achterlaten. Daar heb je vast wel eens iets over gehoord. Maar weet je ook wat een SSL-certificaat precies doet en waarom je er een nodig hebt? In onze nieuwe blog vertellen we je er meer over.


Wat is een SSL-certificaat?

Een SSL-certificaat zorgt ervoor dat de gegevens van een website worden versleuteld. Op deze manier kunnen ze niet worden gelezen door cybercriminelen die proberen om data te onderscheppen. Dat is met name belangrijk voor websites waar gebruikers inloggen met een wachtwoord, of voor webshops. Maar het is ook al belangrijk wanneer bezoekers een contactformulier op je site invullen. Al die gegevens moeten goed beschermd worden om te voorkomen dat cybercriminelen ermee aan de haal gaan.

Veilig of niet?

Hoe kun je nou zien of een website veilig is? Ten eerste doordat de site in de adresbalk met ‘https’ wordt aangeduid in plaats van ‘http’. De s van ‘https’ staat dan voor ‘secure’. Daarnaast kun je het zien aan het groene slotje, tevens in de adresbalk, dat vóór ‘https’ afgebeeld staat. Als een website niet veilig is zie je op die plek een grijs rondje met een i erin of een rood driehoekje met een uitroepteken erin. Dus check dat eens bij je eigen website. Want mensen zoeken altijd naar tekens van betrouwbaarheid op een site, zeker als het een webshop is waar een betaalmodule aan gekoppeld is. Daarnaast beloont Google veilige websites door ze hoger in de ranking te zetten.

Hoe kom je aan een SSL-certificaat?

Heb je nog geen SSL-certificaat, dan raden we je aan om er zo snel mogelijk een aan te schaffen en in te stellen. Meestal gaat dat via de webhosting van de website en staan er online instructies bij hoe je het certificaat kunt instellen. Kom je er niet uit? Dan kunnen wij je ook helpen en je bovendien adviseren over de verschillende soorten die er zijn. Hoe dan ook, zorg ervoor dat je website veilig is. Zie het als een onmisbare service aan je klanten!