Home / Actueel / Het is weer tijd om te krabbelen: Hyves is terug

Hyves is terug en heet nu Hyven.nl   

Krabbelen, respect uitdelen, en dansende bananen. De comeback van Hyves is officieel. Hoewel het geen Hyves meer heet maar Hyven is de rest van het oude "social media" kanaal hetzelfde gebleven. 

Nostalgie 
Op het moment dat veel Nederlandes Hyves gebruikten konden we er de waarde niet echt van inzien omdat het normaal was geworden. Nadat Hyves verdween en werd omgezet naar een game website bleek het toch stukken beter te zijn dan wat er voor in de plaats kwam. Hyves geeft voor veel mensen een gevoel van nostalgie, want dat is eigenlijk alles van vroeger. 

Hyves werd in 2004 opgericht en bereikte op het hoogtepunt wel 10 miljoen gebruikers. In veel andere landen (bijvoorbeeld Duitsland) was op dat moment Facebook al in opkomst. In Nederland kwam Facebook pas een stuk later op gang omdat Hyves er al was en de 2 platformen veel overeenkomsten hadden. Toen het na 10 jaar toch fout ging werd Hyves omgetoverd in een game-community. 

Hyven 
Omdat Hyves op dit moment nog steeds van TMG (Telegraaf Media Groep ) is en wordt geredirect naar hyvesgames.nl moest de nieuwe versie van Hyves dus een andere naam krijgen, en dat is Hyven.nl geworden.

Timing
De timing van de terugkeer van Hyven.nl op dit moment is natuurlijk geen toeval. Facebook ligt de laatste weken onder vuur en de makers van Hyven.nl wisten dat dit het beste moment is om Hyven.nl te lanceren. Hoewel de kans klein is dat Hyven.nl Facebook gaat vervangen, kun je je in ieder geval vermaken met dansende banenen en leuke gadgets.