Home / Actueel / Hoe hebben wij SEO voor Schildersbedrijf Bonke & Zn toegepast?

Hoe hebben wij SEO voor Schildersbedrijf Bonke & Zn toegepast? 

Het is alweer tijd voor het laatste deel in onze reeks met SEO tips. Dit keer vatten we alle tips uit de afgelopen blogs samen en laten we een praktijkvoorbeeld zien van hoe SEO een klant van ons, Schildersbedrijf Bonke, heeft geholpen. Ben je niet bekend met SEO?  Lees dan het eerste blogartikel, waar we een korte uitleg over SEO geven.


Koppenstructuur en zoekwoorden

In onze tweede SEO-tip blog schreven we over koppenstructuur, tekst en zoekwoorden. We legden uit hoe een bepaalde structuur, het gebruik van zoekwoorden en het instellen van headers bijdraagt aan je plaats in zoekmachines. Voor Schildersbedrijf Bonke hebben we dit toegepast op de website. We hebben alle pagina’s op de website geoptimaliseerd op de zoekwoorden die relevant zijn voor het bedrijf en daarnaast plaatsen we wekelijks blogartikelen op de website die zijn ingericht op het verbeteren van de vindbaarheid van het bedrijf.

Meta-description

De derde SEO-tip blog ging over de meta-description. De meta-description is het stukje omschrijving dat je ziet als je een zoekopdracht doet bij Google. Je ziet dan de titel van de pagina, de url en een korte omschrijving. Die omschrijving zorgt er vaak voor of je wel of niet de betreffende pagina gaat openen. Kort, maar krachtig moet hier dus precies staan wat de bezoeker op jouw pagina gaat vinden. Daar moeten ze uit op kunnen maken of dat is wat ze zoeken. Voor Schildersbedrijf Bonke is dit de meta-description voor de homepagina: “Schildersbedrijf Bonke & Zn is specialist in schilderwerk, afwerking en onderhoud aan woningen en gebouwen voor zowel particulieren als bedrijven.” Voor de dienstenpagina over stukadoorswerkzaamheden is dit de meta-description: “Schildersbedrijf Bonke & Zn kan stucwerk voor u aanbrengen op muren, wanden, plafonds en gevels.”

Alt-teksten

Het volgende blogartikel ging over alt-teksten. Alt-teksten zorgen ervoor dat een zoekmachine kan lezen wat er te zien is op een foto en zo je foto kunnen laten zien bij zoekwoorden die overeen komen. Lees de blog om te lezen hoe je een goede alt-teksten maakt. Bij Schildersbedrijf Bonke hebben wij bijvoorbeeld: “Stukadoorswerkzaamheden woning” of “gevelbeplating voorgevel” gebruikt.


To blog or not to blog

Het laatste blogartikel in de SEO-reeks ging over het schrijven van blogs. We hebben je daarin verteld waarom het belangrijk is om blogs te schrijven. Voor Schildersbedrijf Bonke schrijven wij wekelijks meerdere blogs over verschillende onderwerpen. Bij het schrijven van de blogs voor Bonke verplaatsen we ons in de klant en kijken we naar belangrijke zoekwoorden. Zo hebben we een blog geschreven over hoe je verf het beste uit je kleding kunt krijgen, die blog is inmiddels 35.000 keer gelezen, wat natuurlijk ontzettend goed is voor het verkeer op je website en je positie in de zoekmachines.


We hopen dat we je hebben geïnspireerd om ook aan de slag te gaan met SEO. Wil je meer weten of SEO of kunnen we je helpen om je SEO te optimaliseren? Neem dan contact met ons op.