Home / Actueel / Hoe helpen Google reviews jouw bedrijf groeien?

Hoe helpen Google reviews jouw bedrijf groeien?

Heb jij Google Mijn Bedrijf al aangemaakt voor jouw bedrijf? Vorige week hebben we uitgelegd hoe je Google Mijn Bedrijf kunt aanmaken en hoe je je contactgegevens kunt invullen. Deze week duiken we een stukje dieper in Google Mijn Bedrijf, we gaan het hebben over de reviews. Waarom reviews belangrijk zijn en hoe het jouw bedrijf kan helpen om hoger in Google te komen.


Wat zijn Google reviews?

Google reviews zijn recensies/ervaringen die de klant achterlaat bij jouw Google Mijn Bedrijf. Google reviews zijn belangrijk voor verschillende dingen, denk hierbij bijvoorbeeld aan vertrouwen van de klant/gast, gratis feedback en betere vindbaarheid

Vertrouwen

Ongeveer 90% van de mensen online leest wel eens een review. Daarbij zorgt bij een kwart van deze mensen een positieve review voor een online aankoop. Goede reviews zijn dus erg belangrijk voor het vertrouwen van (nieuwe) klanten/gasten. 


Betere vindbaarheid (SEO optimalisatie)

Google vindt reviews heel fijn. Hoe meer goede reviews jij als bedrijf hebt via Google Mijn Bedrijf hoe hoger Google jou plaatst. Aan de hand van de reviews kan Google bepalen of jouw bedrijf goed is en dus aangeprijsd kan worden bij de gebruikers van Google of dat het een minder goed bedrijf is en daardoor dus niet aangeprijsd moet worden.

Gratis feedback

Wanneer klanten/gasten reviews achterlaten ontvang je gratis feedback. Dit kan zowel positief als negatief zijn. Beide soorten reviews zijn goed voor jouw bedrijf. Met goede reviews kan je laten zien wat de pluspunten binnen jouw bedrijf zijn en waar je goed in bent. Maar ook aan de negatieve reviews heb je veel. Met deze feedback kan je juist aan de slag om jouw diensten of producten te verbeteren.

Reviews plaatsen

Zoals te lezen is zitten er veel voordelen aan Google reviews, maar hoe zorg je ervoor dat mensen een review achterlaten? Het achterlaten van reviews kan de klant/gast doen door op google naar jouw bedrijf te zoeken. Aan de rechterkant staat dan de Google Mijn Bedrijf van jouw bedrijf. Hier kan dan een review achterlaten worden, dit kan door zowel een x aantal sterren te geven als een reactie achter te laten. Soms is het verstandig om de klant/gast zelf te vragen voor een review, dit omdat ze dit niet altijd even snel uit zichzelf zullen doen. Vergeet ook niet om, als er reviews zijn geplaatst, hierop te reageren. Zo zien de klanten/gasten snel of jij serieus omgaat met feedback.

In ons vorige blogartikel hebben we verteld hoe je Google Mijn Bedrijf kunt opzetten voor jouw bedrijf, benieuwd naar hoe je dit het beste kunt doen? Lees dan ons vorige blogartikel


Naast Google Mijn Bedrijf is het voor de vindbaarheid ook belangrijk dat je de SEO (zoekmachine optimalisatie) op orde hebt voor jouw website. Heb je hier vragen over? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.