Home / Actueel / Hoe stel ik de formulieren op mijn website goed in?

Hoe stel ik de formulieren op mijn website goed in?

Hoe maak je een online formulier zo gemakkelijk mogelijk voor de bezoeker? In de praktijk is het best lastig om een online formulier succesvol te maken. In dit artikel bespreken wij belangrijke punten waar je op moet letten bij het maken van online formulieren.


Ontwikkelen en implementeren

Gebruikt u online formulieren op uw website? Hebt u die wel goed ingericht? Maakt u het de bezoeker gemakkelijk of onnodig moeilijk? En haalt u er de gewenste conversie uit? In de praktijk blijkt het vaak nog best lastig om goede online formulieren te maken. Nubium kan u adviseren en met de ontwikkeling en implementatie helpen. Zodat bezoekers na het invullen weten waar ze aan toe zijn, een positief gevoel aan het bezoek aan uw website overhouden en u iets aan de gegevens hebt.  


Gemak dient de mens

Formulieren moeten foutloos en met zo min mogelijk moeite worden ingevuld. Formulieren die onnodig veel moeite kosten, leveren meteen afhakers op en die bezoekers komen niet meer terug. De maker, specialist in het onderwerp, kan zich vaak onvoldoende in de invuller, de leek, verplaatsen. Vaak wordt veel als bekend verondersteld, terwijl dat niet zo is. De enige manier om erachter te komen of een formulier gebruiksvriendelijk is, is het formulier testen met proefpersonen die niet in de materie thuis zijn. Pas dan wordt zichtbaar waar het eventueel spaak loopt. En meestal zijn dat dingen die u zelf niet had kunnen bedenken. 

Voorbeelden van formulieren zijn:


Waar u rekening mee moet houden

Er zijn vier aspecten waar u bij het maken van een online formulier rekening mee moet houden:

Bekijk onze pagina over Online Formulieren voor meer informatie!

Dit blog is deel 1 van het onderwerp formulieren. Volgende week zullen wij verder gaan over dit onderwerp.