Home / Actueel / Je SEO op orde

Je SEO op orde

Zo, je hebt een flinke duit geïnvesteerd in het bouwen van een nieuwe website. Hij is prachtig geworden. Maar dan moest je nog iets met die SEO. Ach, dat komt nog wel een keer. En daar blijft het dan vaak bij. Volgens ons een gemiste kans. Want je wilt natuurlijk dat die prachtige website ook door Google wordt gevonden. Sterker nog, je wilt gewoon op de eerste zoekpagina in beeld komen. Ja, dan moet je toch iets aan je SEO gaan doen.


Zichtbare etalage

SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel je zorgt ervoor dat je site zo is ingericht dat ‘ie optimaal door zoekmachines wordt gevonden. Stel het je als volgt voor: je website is je etalage. Die etalage is je visitekaartje, en dus zorg je ervoor dat ‘ie netjes is en er aantrekkelijk uitziet. Maar als niemand weet waar jouw winkel te vinden is in de digitale winkelstraat ziet ook niemand jouw etalage. En dus moet je het adres van ‘de winkel’ in de zoekmachines zichtbaar maken. Dat doe je met SEO, wat niets meer en niets minder is dan een techniek waarbij je de structuur en meta’s (titels en zoekwoorden) op de juiste manier instelt. Niet moeilijk, een kwestie van doen. Maar zeker bij een grotere site wel even een arbeidsintensief klusje.

SEO-check

Toch loont het om ermee aan de slag te gaan, want al na drie weken zie je de resultaten in Google. Wij kunnen je er ook mee helpen. We voeren dan een SEO-check en een ‘search console’ uit. Bij dat laatste kunnen we zien met welke zoektermen bezoekers op je website terecht komen. Op basis daarvan gaan we aan de slag om de SEO optimaal voor jouw website in te richten. Zodat meer bezoekers jouw etalage en ‘winkel’ weten te vinden.

Tip

Heb je een strippenkaart voor online marketingondersteuning van Nubium? Daarmee kun je ook een SEO-check laten doen.