Home / Actueel / Kleinkinderen bestellen met nieuwe app?

Kleinkinderen bestellen met nieuwe app?

De nieuwe app die de naam Papa heeft gekregen is bedoeld voor ouderen die behoefte hebben aan een kleinkind. Bij gebruik van de app kunnen ouderen aangeven dat ze hulp nodig hebben waarna er door de service een volledig gescreende student wordt gestuurd om de ouderen te helpen. Het kan hier gaan om allerlei klusjes, van het uitleggen hoe een smartphone of tablet werkt tot het helpen met boodschappen doen of schoonmaken.

De oprichter van de app is van mening dat de impact van de app veel verder kan gaan dan enkel huishoudelijke hulp. Het bedrijf wil graag een bijdrage leveren aan het verminderen van eenzaamheid bij ouderen.

Het idee is tot stand gekomen toen de grootvader van Andrew Parker (oprichter van Papa) Alzheimer ‘s kreeg. Normale thuiszorg werkte niet voor hen en ze probeerden een student in te huren om te helpen. Dat werkte verrassend veel beter en op deze manier is de app geboren.

Hoe werkt het? 

Ouderen zullen een vast bedrag per maand betalen waarbij ze meer mogelijkheden krijgen naarmate ze meer per maand betalen. Daarnaast zal een bezoek van een student ze ongeveer 15 dollar per uur kosten waarvan er minimaal 70% naar de student zelf gaat. De studenten zijn getraind om de ouderen te helpen de sociale horizon te verbreden om op deze manier de ouderen niet alleen fysieke hulp te bieden maar ook mentale hulp.

De app is op dit moment alleen nog maar actief in de staat Florida maar zal uit gaan breiden naar de rest van de VS. de twee grootste ziektekostenverzekeringen in de VS hebben al aangegeven dat ze in ieder geval deels vergoeding zullen gaan geven voor het gebruik van de app. Dit maakt het voor Papa een stuk eenvoudiger om de app door te ontwikkelen.