Home / Actueel / Mobile: Een vijfde van de online kopers winkelt met smartphone.

Mobile: Een vijfde van de online kopers winkelt met smartphone.

Een website/webshop geschikt voor de smartphone is nog nooit zo belangrijk geweest als vandaag de dag. Uit cijfers van de Thuiswinkel Markt Monitor is gebleken dat in het derde kwartaal het aantal online aankopen met een kwart gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Twintig procent, zo’n 2,1 miljoen mensen, deden minimaal één keer een online aankoop gedaan via hun smartphone.


Vraag hier uw gratis website analyse aan!


In totaal werden er in het derde kwartaal 41,65 miljoen aankopen gedaan via internet, omgerekend 4,48 miljard euro. De online bestedingen lagen hiermee 28 procent hoger dan in het derde kwartaal van 2015.

Het gebruik van de smartphone bij het online winkelen neemt vooral toe bij personen in de leeftijd 15-39 jaar. Binnen deze leeftijdscategorie heeft bijna een derde weleens gebruikgemaakt van hun smartphone om een online bestelling te plaatsen. Ook het absolute aantal online aankopen via de smartphone is toegenomen. Werd in het derde kwartaal van 2015 7 procent van alle online aankopen met de smartphone gedaan, in het derde kwartaal van 2016 lag dit aandeel op 9 procent.

Opvallend is dat de groei in online bestedingen zowel uit de verkoop van producten als diensten komt. De omzet van producten steeg in Q3 met 30 procent naar 2,7 miljard en de omzet van diensten met 26 procent naar 1,8 miljard.

Tot en met het derde kwartaal is de 14 miljard euro gepasseerd. De Sinterklaas- en kerstperiode komt vermoedelijk uit op 5,8 miljard. Hierdoor komt de online omzet over heel 2016 naar verwachting uit op 19,8 miljard.

 

Geschreven door Stef Konhuurne op dinsdag 13 december, 2016