Home / Actueel / #Mobile: Slechts 43% van websites zijn mobielvriendelijk

#Mobile: Slechts 43% mobielvriendelijk.

Ruim een jaar geleden introduceerde Google het nieuwe zoekalgoritme. Dit algoritme, dat de vindbaarheid in Google bepaalt, heeft ervoor gezorgd dat bedrijven zonder een mobielvriendelijke website slechter scoren in Google. Inmiddels worden ruim 50% van de Nederlandse zoekopdrachten gedaan op de smartphone. De kans in groot dat Google dit algoritme binnenkort opnieuw aan zal passen waardoor bedrijven zonder mobielvriendelijke website helemaal niet meer te vinden zijn op mobiele devices. Reden genoeg om een mobielvriendelijke website te hebben.. zou je denken. 

Betekenis van mobielvriendelijk

Wanneer is een website nou eigenlijk mobiel vriendelijk? In het kort kun je stellen dat wanneer een website zonder extra moeite goed te lezen is op een mobiel device, deze mobielvriendelijk is. Je hoeft niet in te zoomen om iets te kunnen lezen en de knoppen zijn groter dan op de desktop weergave. Je kunt makkelijk testen of uw website mobielvriendelijk is. Doe nu de (tijdelijk gratis) website analyse en kom erachter of uw website nog up-to-date is. 

Onderzoek

Op basis van een aantal van ruim 800.00 websites en 95% zekerheid, zijn er 384 websites willekeurig geanalyseerd met als onderzoeksvraag “Hoeveel websites zijn er ondertussen mobielvriendelijk in Nederland?

Slechts 43% mobielvriendelijk

Na de uitvoerige analyse kunnen we (helaas) concluderen dat slechts 43% van de websites in Nederland mobielvriendelijk is. Anders verwoord; 57% van de Nederlandse websites is niet of moeilijk te vinden via Google op een mobiel device. Behoort u tot deze groep? Wacht niet langer. Het is niet zo ingewikkeld, en zeker niet zo prijzig als velen denken. Neem contact met ons op en kijk wat wij voor u kunnen doen.

Geschreven door Stef Konhuurne op maandag 23 januari, 2017