Home / Actueel / Nederlands alternatief voor Facebook?

Nederlands alternatief voor Facebook?

Het Nederlands alternatief voor facebook haalt 60.000 euro op via kickstarter. Het social media platform dat de naam Openbook draagt heeft 30.000 euro meer opgehaald dan verwacht en kan hiermee zeker een half jaar lang worden doorontwikkeld. Hoewel deze cijfers goed klinken had het facebook alternatief gehoopt op een opbrengst van 100.000 euro. Naast het geld dat is opgebracht via Kickstarter zullen de oprichters van het Social media platform uit Den Haag.

Zoals de naam al deels weggeeft is Openbook een open source social media platform. Daarnaast worden de gebruikers niet in de gaten gehouden via tracking en zullen er geen advertenties zijn.

De groep van initiatiefnemers van het nieuwe platform bestaat o.a. uit de chief information security officer van KPN, de maker van de e-mailencryptiesoftware PGP en de directeur Joel Hernandez. Hoe ver het Nederlandse platform gaat komen is uiteraard nog maar de vraag maar we wachten vol enthousiasme en hoop af totdat er meer nieuws naar buiten komt. 

Meer weten over Openbook? Klik hier voor meer informatie.