Home / Actueel / De chronologische tijdlijn is (eindelijk) weer terug!

Nieuwste Instagram update


De chronologische tijdlijn is (eindelijk) weer terug!

Instagram heeft weer een hele fijne nieuwe update waar we erg blij van worden! Het chronologische overzicht is namelijk weer terug! 

Het gerucht dat de chronologische tijdlijn terug zou komen ging al een tijd rond en gisteren maakte Instagram bekend dat de update per direct en wereldwijd wordt uitgerold. 

Veel gebruikers klaagden al een tijd over het uitblijven van de chronologische tijdlijn. De berichten die in je tijdlijn voorbij kwamen waren berichten waarvan het algoritme bepaald heeft dat je deze wil zien in plaats van dat je het zelf bepaald.Hier is nu een oplossing voor. Er zijn naast de bekende tijdlijn twee nieuwe soorten tijdlijnen toegevoegd. De volgend tijdlijn en de favorieten tijdlijn

Nubium update: De chronologische volgorde is terug op Instagram


Maar wat houd dit precies in voor jou?

De bekende tijdlijn dat wordt opgebouwd door het algoritme blijft de basis tijdlijn. Maar je kan switchen naar één van de andere tijdlijnen.


Favorieten tijdlijn

Bij de favorieten tijdlijn krijg je alleen de berichten te zien van de personen/bedrijven die je als favoriet hebt aangevinkt. Je kunt de favorieten toevoegen door naar je eigen Instagram profiel te gaan en rechtsboven op de 3 streepjes (hamburger menu) te klikken. Wanneer je dit hebt gedaan kun je naar favorieten gaan en ze hier toevoegen. Zo blijf je eenvoudig up to date met wat voor leuke dingen je vrienden of dat ene bedrijf doet!

Volgend tijdlijn

Bij de volgend tijdlijn worden de berichten van de personen/bedrijven die jij volgd in chronologische volgorde getoond. Als het grote publiek deze tijdlijn gaat gebruiken betekent dit voor jou dat het bereik van je berichten zal stijgen.


Hoe werkt het?

Wanneer je de nieuwste update van Instagram hebt geinstalleerd kun je voor een van deze tijdlijnen kiezen. Dit doe je op de volgende manier:

  1. Open de Instagram-app;
  2. Tik linksboven op het Instagram-logo;
  3. Kies daarna voor volgend (voor de chronologische) of favorieten;

Nu zie je je tijdlijn precies hoe jij het graag zou willen!