Home / Actueel / Nubium: zomer update

Nubium: zomer update

Het is alweer half juli. Voor veel van onze klanten en medewerkers is de zomervakantie net begonnen of staat ‘ie voor de deur. In deze blog vertellen we je graag waar we de afgelopen tijd druk mee zijn geweest. Zo hebben we een mooi nieuw project binnengehaald (van het Regio College Zaandam) en hebben we ons product voor het maken van een website volledig in een nieuw jasje gestoken. Daarnaast hebben we weer leuke tips voor je, dit keer over hoe je je lokale vindbaarheid in Google kunt verbeteren. En tot slot geven we een overzicht van de inhakers die je de komende tijd voor je eigen marketingdoeleinden kunt gebruiken. Kortom, genoeg redenen om onze nieuwe blog te lezen.


BPV-applicatie

Een product dat we zelf hebben ontwikkeld, de zogenaamde BPV-applicatie, is ‘ready for take off’. BPV staat voor Beroepspraktijkvorming. Met de applicatie kunnen scholen hun beroeps- en praktijkvorming begeleiden en registreren. Oftewel, alle gegevens en formulieren van stagiaires en stageplekken. Afgelopen maand presenteerden we ‘m voor het Regio College in Zaandam. De reacties waren zeer enthousiast en inmiddels hebben we de opdracht voor het inrichten van de applicatie voor hen binnen. De komende tijd gaan we het product ook bij andere scholen onder de aandacht brengen.

Nieuwe Nubium stagiaire

Ondertussen hebben we zelf ook een nieuwe stagiaire in huis: Thijs Nijenhuis van de opleiding Marketing & Communicatie aan het ROC van Twente. Tijdens de zomermaanden gaat hij al een paar klussen voor ons doen. In september begint dan zijn officiële stageperiode. Hij zal zichzelf binnenkort voorstellen.

Nieuw product: mso-websites

Iets anders waar we de afgelopen tijd hard aan hebben gewerkt is het transformeren van MijnSiteOnline naar een volledig nieuw productaanbod voor het maken van een website: mso-websites.nl. Mso-websites heeft verschillende pakketten (Doe het zelf, Basis, Optimaal, Maatwerk) waarmee iedereen een professionele en goed vindbare website kan maken. Overigens wordt het aanbod binnenkort nog verder uitgebreid met een product specifiek voor het maken van een webshop (Nubshop).

Tips voor verbeteren lokale vindbaarheid

Of je nou al een website hebt of er nog een gaat maken, je wilt natuurlijk dat die in de zoekmachines goed vindbaar is. Hier zijn een aantal tips om je lokale vindbaarheid te verbeteren:


1. Richt je Google Mijn Bedrijf in

Een absolute must als je lokaal vindbaar wilt zijn. Hoe completer je ‘m invult, hoe beter. Als je meerdere vestigingen hebt, voeg dan elke vestiging aan je Google Mijn Bedrijf-account toe. Over het inrichten van jouw Google Mijn Bedrijf hebben wij een blog reeks geschreven, het eerste blogartikel vind je hier.

2. Doe onderzoek naar het zoekgedrag van je doelgroep. 

Op welke zoektermen zoeken ze? Zorg er met behulp van SEO/SEA voor dat ze met die zoektermen bij jou terecht komen. Dat kun je testen met een SEA-campagne. Zet een betaalde campagne op met zoekwoorden die je in je zoekwoordenonderzoek hebt gevonden. Bundel de zoekwoorden in je advertentiegroepen om een goed beeld van de resultaten te krijgen. Na 14 dagen weet je het resultaat en kun je eventueel met nieuwe zoekwoorden bijsturen.

3. Wees open en eerlijk over waar je gevestigd bent. 

Als je bedrijf bijvoorbeeld niet gevestigd is op een locatie waar je wel producten of diensten levert, vermeld dat dan duidelijk op je site. Misschien is er een bepaalde reden voor? Leg dat dan uit. Daarmee wek je vertrouwen. En zorg ervoor dat klanten een review op je site kunnen achterlaten met een goed reviewsysteem (Kiyoh, Trustpilot of Ekomi). Dat is beter dan zelf reviews plaatsen. Het is helemaal mooi als klanten uit dezelfde plaatsnaam een review plaatsen.

4. Schrijf zo weinig mogelijk ‘duplicated content’. 

Dus schrijf daarom per pagina een unieke tekst die afgestemd is op de plaatsnaam. Als je Google Ads gebruikt kun je dan ook op een eenvoudige manier jouw lokale landingspagina’s in Google Ads krijgen met dynamische search-campagnes.
(Bron: Frankwatching)

Tot slot de inhakers voor de komende weken

We wensen je een hele fijne zomer!

Mocht je ergens ondersteuning bij nodig hebben op het  gebied van (online) marketing of je website? Neem vrijblijvend contact met ons op.