Home / Actueel / Parlez-vous français?

Parlez-vous français?

We hebben in deze regio nog wel eens te maken met ondernemers die zaken doen in Duitsland. Dan is het wel zo handig om ook een Duitstalige website te hebben. Dat geldt ook voor ondernemers die in andere landen opereren. Het is wel zo prettig als bezoekers van de site de informatie in hun eigen taal kunnen lezen. Maar hoe maak je een meertalige website? Is dat niet ingewikkeld? En hoe je dat technisch?

Systeem

Met het systeem waarmee wij websites bouwen, Webhare, is het mogelijk om dezelfde site in verschillende talen te maken. We maken een map met verschillende sites waarbij de Nederlandse site leading is. Je krijgt dan per taal een nieuwe extensie, bijvoorbeeld nubium.nl/de voor de Duitse versie of Nubium.nl/com voor de Engelstalige site. Ze zijn niet aan elkaar gekoppeld, dus het onderhoud moet wel voor iedere extensie afzonderlijk worden bijgehouden.

Vertalen

Wat betreft het vertalen, dat kun je met Google Translate doen. Maar dat raden wij af. Het levert vaak vreemde vertalingen met veel taalfouten op. En de nuances gaan verloren. Je kunt het wel als basis gebruiken om verder te vervolmaken. Maar dan moet je de taal wel echt goed beheersen. Vertalen is een vak, dus schakel als het enigszins kan een professioneel vertaler in. Wij hebben in ons netwerk daar overigens ook contacten voor. Dus als je er zelf niet uitkomt, dan kunnen wij ervoor zorgen dat je professionele en tekstueel goede websites in meerdere talen tot je beschikking hebt. We vertellen je er graag meer over.

Bekijk wat wij voor u kunnen betekenen.