Home / Actueel / Slim Google Assistant gebruiken

Slim Google Assistant gebruiken

Het is allemaal nog wat ingewikkeld hoe Google Assistant precies in elkaar steekt. Om het gebruik wat gemakkelijker te maken heeft Google een lijst met Life Hacks opgesteld om je Google Assistant skills een boost te geven. Naast het feit dat het Google Assistant hartstikke handig is om te gebruiken is het ook nog een leuk om te gebruiken. Test het uit en bepaal of je gebruik wilt gaan maken van Google Assistant.

1. Op reis
Google Assistant kan je helpen met het plannen van je reis of om bijvoorbeeld de goedkoopste tickets te vinden. De handige assistant kan ook gebruikt worden als reisgids bij het vinden van leuke plekken op je reisbestemming

“OK Google, vind de goedkoopste tickets naar New York”
“OK Google, wat zijn de leukste dingen om te doen in New York

2. Op het vliegveld
De grootste ergernis op een luchthaven is vertraging. Het lange wachten tot je vlucht eindelijk de lucht in gaat. Google Assistant kan je helpen het wachten aangenamer te maken. Vraag om een raadsel of wat leuks om te doen.

“OK Google, ik wil iets leuks doen”
“OK Google, geef me een raadsel”

3. Tijdens het werk
Je bent druk aan het werk en moet snel een herinnering instellen of even je agenda controleren. Vraag het aan Google Assistant en hij helpt je op een eenvoudige manier.

“OK Google, wat staat er in mijn agenda voor morgen?”
“OK Google, maak een herinnering aan: afspraak om elf uur”
“OK Google, check mijn mail”

4. Twee biertjes alstublieft
Twee biertjes bestellen in het spaans? Geen probleem met de hulp van Google Assistant. Vraag het aan de handige assistant en met behulp van Google Translate krijg jij je antwoord.

“OK Google, hoe zeg je twee biertjes in het Spaans”
“OK Google, hoeveel is één Zwitserse franc in Euro’s?” 

5. Selfie maken
Google assistant kan je helpen bij het vastleggen van al jouw bijzondere momenten. Je vraagt om het openen van de camera-app en kan daarna direct een selfie maken. Hoe simpel is dat?

“OK Google, maak een selfie!”

6. Google Assistant weet alles
Zelf een raadsel beantwoorden of snel het antwoord willen weten? Vraag het aan Google Assistant.

“OK Google, wat was eerst: de kip of het ei?”
“OK Google, wie schreef de titelsong van Batman Forever?”
“OK Google, geef me een raadsel”

7. Thuis op de bank
Eenmaal thuis op de bank heb je allemaal wel eens een momentje dat je niet meer wil opstaan. Google Assistant kan helaas geen drinken voor je pakken maar je wel helpen te relaxen. Hiervoor heb je wel wat gear nodig zoals bijvoorbeeld een Google Chromecast en apparatuur die Google Assistant ondersteund.

“OK Google, speel Coldplay op Google Play Music”
“OK Google, speel the hundred af op mijn TV”
“OK Google, schakel Bluetooth aan”

8. Voetbal
Google is je beste vriend als het om sport gaat en weet alles van je favoriete club. Wil je snel iets weten over een wedstrijd? Google Assistant zoekt het voor je op.

“OK Google, wat is de uitslag van PSV tegen Ajax?
“OK Google, wat is de volgende wedstrijd in de Champions League?”
“OK Google, wie speelt er bij Barcelona?”

Google Assistant voor Android en Apple
Android gebruikers kunnen automatisch gebruik maken van Google Assistant, iOS-gebruikers moeten de app zelf downloaden. Gebruikers van een Android toestel kunnen de Assistant eenvoudig activeren met “OK Google”. Deze optie is voor de iOS gebruikers helaas niet mogelijk. Hier moet je eerst de app openen om een vraag te stellen. Dat is duidelijk minder handig.


Bron: https://www.dutchcowboys.nl