Home / Actueel / Social media tip #2: alternatieve tekst voor Instagram posts

Social media tip #2: alternatieve tekst voor Instagram posts

Welkom bij onze blogserie met social media tips. In deze serie delen wij onze social media tips met jou, zodat jij social media (algoritmes) beter gaat begrijpen, je bereik gaat vergroten en meer interactie met je volgers gaat creëren. Onze tweede tip gaat over de alternatieve tekst voor je Instagram post.

Wat is een alternatieve tekst? 

Als je al wat langer bezig bent met marketing/websites dan weet je vast wel wat een alt-tag is, juist: een korte omschrijving voor je afbeelding. Een alt-tag wordt gebruikt om meer informatie over je afbeelding te geven. Crawlers (software die het internet doorzoeken op zoek naar (nieuwe) pagina’s) van zoekmachines kunnen op die manier bepalen waar jouw afbeelding over gaat en aan welke zoekopdrachten ze de afbeelding moeten linken. Wist jij dat deze superhandige tool ook beschikbaar is voor je Instagram posts? Niet om zoekmachines meer informatie te geven over de afbeelding die je deelt, maar om mensen met een visuele beperking een beschrijving te kunnen geven van je foto. Als je de juiste kernwoorden in deze ‘alternatieve tekst’ functie gebruikt zal het bereik van je post groter worden, dikke tip om dit vanaf nu te gaan doen dus.

Geavanceerde instellingen

Ben je overtuigd en wil je aan de slag met de alternatieve tekst? Dit is hoe je het doet. Wanneer je een post wil plaatsen kun je in de laatste stap voordat je hem plaatst, waar je ook je tekst, locatie etc. invoert, helemaal onderaan de pagina klikken op ‘geavanceerde instellingen’. Wanneer je dat doet zie je een rijtje opties verschijnen, in dit geval gaat het om de allerlaatste optie: alternatieve tekst schrijven. Klik dit aan en je kunt direct beginnen met schrijven. Kies voor een goedlopende zin met een aantal belangrijke steekwoorden voor jouw bedrijf of voor jou als persoon, voor dit blogartikel zou het bijvoorbeeld dit kunnen zijn: ‘Web- en  marketingbureau Nubium deelt social media tips met in dit tweede artikel de tip: een alternatieve tekst schrijven voor je instagram posts’.

Blijf op de hoogte

Ons volgende blogartikel in deze reeks gaat over de engagement pyramide. Als je geen tips van ons wil missen volg ons dan op Instagram, Facebook of LinkedIn. Daar delen we al onze tips zodat je makkelijk op de hoogte blijft. Wil je een keer sparren over hulp bij je marketingstrategie? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.