Home / Actueel / Social media tip #5: de handigste (gratis) apps om jouw social media naar een hoger niveau te tillen

Social media tip #5: de handigste (gratis) apps om jouw social media naar een hoger niveau te tillen

Welkom bij onze blogserie met social media tips. In deze serie delen wij onze social media tips met jou, zodat jij social media (algoritmes) beter gaat begrijpen, je bereik gaat vergroten en meer interactie met je volgers gaat creëren. Deze week alweer onze vijfde tip en die gaat over handige apps. Al deze apps zijn te downloaden in de Appstore of Google play store.


Snapseed

Snapseed is wat ons betreft een onmisbare applicatie als het gaat om foto’s bewerken. Deze app heeft functies waarmee je dingen weg kan halen die je niet op je foto wil laten zien, kant en klare filters die je kunt toepassen en de mogelijkheid om meerdere filters te combineren/bewaren zodat je ze in een keer kunt toepassen op al je foto’s. Het mooie van deze applicatie is dat hij ook nog eens helemaal gratis te gebruiken is.

Canva

Canva is een geweldige applicatie om een huisstijlhandboek mee te maken voor je bedrijf of je persoonlijke feed. Je kunt hier posts, stories, logo’s en andere uitingen zoals flyers of visitekaartjes in ontwerpen. Volledig gestyled in de kleuren, lettertypes en designs die bij jou passen. De app is helemaal gratis te gebruiken en Canva is ook beschikbaar als webversie.

Websta

Websta is een gratis tool die je meer inzicht kan bieden in de analytics van onder andere je Instagram account. Instagram zelf biedt hier ook al een functie voor aan, maar Websta gaat nog net iets dieper. Zo kun je bijvoorbeeld zien welke hashtags het beste aanslaan bij jouw doelgroep. Websta is gratis te gebruiken.

Leetags

Leetag is een hashtag generator die passende hashtags bij jouw content zoekt. Je voert een paar hashtags in die passen bij je post en Leetags doet de rest. Er verschijnt een overzicht met hashtags die aansluiten op je content/doelgroep met een overzicht hoe vaak ze worden gebruikt en hoe relevant ze zijn. Kind kan de was doen ;-)

Blijf op de hoogte

Als je geen tips van ons wil missen volg ons dan op Instagram, Facebook of LinkedIn. Daar delen we al onze tips zodat je makkelijk op de hoogte blijft. Wil je een keer sparren over hulp bij je marketingstrategie? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.