Home / Actueel / Wat moet je doen nadat er een formulier is ingevuld?

Wat moet je doen nadat er een formulier is ingevuld?

In onze vorige blog hebben we besproken hoe je een online formulier zo gemakkelijk mogelijk maakt voor de bezoeker. Maar wat gebeurd er nadat een bezoeker een formulier heeft ingevuld? In deze blog geven we tips over het maken van een opvolging voor uw formulier.

Opvolging formulieren

De bezoeker heeft een formulier op uw website ingevuld en dan? Wat krijgt hij/zij op het scherm te zien? Is er een vervolgactie aan gekoppeld? Met wat voor gevoel laat u uw bezoeker achter? Over deze aspecten wordt vaak niet voldoende nagedacht. Alle aandacht gaat uit naar het opstellen van het formulier en de technische realisatie, maar ook de opvolging ervan is een belangrijk onderdeel waar zowel voor de bezoeker als voor u meer uit te halen valt.

 Nubium kent de mogelijkheden en adviseert u graag. Maar we geven u alvast een paar algemene tips: 

Kortom: als een bezoeker van uw website een online formulier heeft ingevuld moet het duidelijk zijn dat de gegevens juist zijn ingevuld (bevestiging),  waar u de gegevens voor gaat gebruiken (u ontvangt een offerte/mail/aanbod van ons), wanneer dat gaat gebeuren (binnen .. werkdagen), dat de privacy gegarandeerd is en geeft u indien gewenst en toepasselijk nog een kleine waardering in de vorm van beeld en/of content, een gratis download of bepaalde korting. 


Meer weten over de technische realisatie van opvolging van formulieren voor uw bedrijf? Neem contact met ons op.