Blog

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en al het laatste nieuws op gebied van online marketing, SEO, SEA, websites en webdesign?
Onze medewerkers vullen deze pagina wekelijks met de laatste updates.

 • even voorstellen anferney grotestam

  Even voorstellen; Anferney (Front-en backend developer)

  Geplaatst op 29 oktober 2019
  Wie werken er nou eigenlijk bij Nubium? In deze blog stellen we je voor aan de front-en backend developer; Anferney Grotestam.
 • even voorstellen wouter wensing

  Even voorstellen; Wouter (medewerker multi media)

  Geplaatst op 24 oktober 2019
  Wie werken er nou eigenlijk bij Nubium? In deze blog stellen we je voor aan de medewerker van multi media; Wouter Wensing
 • Even voorstellen; Cem (Development Stagiair)

  Even voorstellen; Cem (Development Stagiair)

  Geplaatst op 18 oktober 2019
  Wie werken er nou eigenlijk bij Nubium? In deze blog stellen we je voor aan een stagiair; Cem Yukseloglu.
 • even voorstellen sven rolleman

  Even voorstellen; Sven (front-end developer)

  Geplaatst op 16 oktober 2019
  Wie werken er nou eigenlijk bij Nubium? In deze blog stellen we je voor aan de front-end developer van Nubium; Sven Rolleman.
 • even voorstellen nubium mariska

  Even voorstellen; Mariska (content writer)

  Geplaatst op 11 oktober 2019
  Wie werken er nou eigenlijk bij Nubium? In deze blog stellen we je voor aan de content writer van Nubium; Mariska van der Meer.
 • blog even voorstellen rianne voortman

  Even voorstellen; Rianne (stagiare)

  Geplaatst op 9 oktober 2019
  Wie werken er nou eigenlijk bij Nubium? In deze blog stellen we je voor aan een stagiare van Nubium; Rianne Voortman
 • Nubium even voorstellen stef konhuurne

  Even voorstellen; Stef (creative marketeer)

  Geplaatst op 7 oktober 2019
  Wie werken er nou eigenlijk bij Nubium? In deze blog stellen we je voor aan de creative marketeer van Nubium; Stef Konhuurne.
 • blog opvolging online formulieren

  Wat moet je doen nadat er een formulier is ingevuld?

  Geplaatst op 3 oktober 2019
  In onze vorige blog hebben we besproken hoe je een online formulier zo gemakkelijk mogelijk maakt voor de bezoeker. Maar wat gebeurd er nadat een bezoeker een formulier heeft ingevuld? In deze blog geven we tips over het maken van een opvolging voor uw formulier.
 • Nubium blog online formulieren

  Hoe stel ik de formulieren op mijn website goed in?

  Geplaatst op 30 september 2019
  Hoe maak je een online formulier zo gemakkelijk mogelijk voor de bezoeker? In de praktijk is het best lastig om een online formulier succesvol te maken. In dit artikel bespreken wij belangrijke punten waar je op moet letten bij het maken van online formulieren.
 • De interne nieuwsbrief

  De interne nieuwsbrief

  Geplaatst op 31 juli 2019
  Hoe informeer jij je medewerkers? Hou je ze überhaupt wel op de hoogte?

  Een veelgehoord verschijnsel is dat medewerkers van een bedrijf geen idee hebben wat er allemaal binnen hun organisatie gaande is. Ze doen hun werk, en...
 • Instagram zonder likes

  Instagram zonder likes

  Geplaatst op 11 juni 2019
  Instagram kondigt een grote verandering aan, namelijk het aantal likes van foto’s en video’s worden verborgen. In Canada zijn ze gestart met een test. Instagrammers zelf kunnen het aantal likes nog wel zien maar hun volgers niet meer. In dit artikel vertellen wij alles over de nieuwe update van Instagram.
 • Wat weet jij over leads?

  Wat weet jij over leads?

  Geplaatst op 14 mei 2019
  Iedereen die met marketing te maken heeft, heeft wel eens van leads gehoord. Leads kunnen erg belangrijk zijn voor jouw bedrijf en daarom is het goed om te weten wat leads zijn. In dit artikel vertellen wij meer over leads en welke soorten leads er zijn.
 • Hoe verbeter ik mijn content marketing?

  Hoe verbeter ik mijn content marketing?

  Geplaatst op 23 april 2019
  Content schrijven en blijven maken is niet altijd even makkelijk. Je doel is natuurlijk om je doelgroep zo goed mogelijk te bereiken. Maar hoe kan je hier nou het beste voor zorgen? In dit artikel geven wij een aantal tips om jouw content te verbeteren.
 • Wat moet ik posten met Pasen?

  Wat moet ik posten met Pasen?

  Geplaatst op 16 april 2019
  Aankomend weekend is het weer Pasen. Veel bedrijven willen hier graag op inspelen op social media. Maar wat moet ik posten? Is een berichtje ‘wij wensen jullie een fijn Pasen’ voldoende? Vandaag zetten wij de leukste inhakers op een rijtje ter inspiratie.
 • Het beste marketing bedrijf van Nederland

  Het beste marketing bedrijf van Nederland

  Geplaatst op 8 april 2019
  Op 26 maart is Bol.com in Amsterdam uitgeroepen tot Beste Marketingbedrijf van Nederland, gebaseerd op de marketinginspanningen van 2018. In dit artikel vertellen wij meer over de winnaar van de Dutch Marketing Awards.
 • De leukste 1 april inhakers op social media

  De leukste 1 april inhakers op social media

  Geplaatst op 3 april 2019
  De dag dat heel Nederland de gek met elkaar aansteekt en elkaar in de maling neemt; 1 april. Zo kwamen veel bedrijven met nieuwe producten en leuke inhakers. Vandaag zetten wij de leukste 1 april grappen op een rijtje.
 • Drie marketingtrends die je niet mag missen

  Drie marketingtrends die je niet mag missen

  Geplaatst op 28 maart 2019
  Voor een ondernemer is het belangrijk om de hoogte te zijn van nieuwste marketing trends. Soms is het lastig om trends bij te houden en welke er allemaal zijn. Vandaag drie trends die je niet mag missen in 2019.
 • Instagram gebruiken als webshop?

  Instagram gebruiken als webshop?

  Geplaatst op 25 maart 2019
  Instagram heeft een nieuwe functie uitgebracht, namelijk ‘Checkout on Instagram’. Online aankopen doen in Instagram. Het platform heeft de nieuwe functie uitgebracht met twintig topmerken in de VS. Maar hoe werkt deze nieuwe functie van Instagram?
 • Online reviews, hoe ga ik hiermee om?

  Online reviews, hoe ga ik hiermee om?

  Geplaatst op 20 maart 2019
  Online reviews heb je als bedrijf niet zelf in de hand. De reviews kunnen zowel positief als negatief zijn. Hoe reageer ik hier als bedrijf op? En moeten we hier iets mee doen? In dit artikel vertellen wij meer over online reviews.
 • Het gebruik van smartphones, hoe ga ik hiermee om?

  Het gebruik van smartphones, hoe ga ik hiermee om?

  Geplaatst op 12 maart 2019
  Tegenwoordig is het niet meer weg te denken in het dagelijks leven: je smartphone. Iedereen heeft er een en je kan hem overal voor gebruiken. Het is daarom erg belangrijk om ervoor te zorgen dat je website en je online content mobielvriendelijk is.
 • De meest populaire social media

  De meest populaire social media

  Geplaatst op 7 maart 2019
  Het blijft een lastige vraag voor bedrijven: welke social media moet ik gebruiken? De social media die jij moet gebruiken hangt natuurlijk af van je doelgroep. Jaarlijks voert Newcom een social media onderzoek uit. In dit artikel een overzicht van de meest populaire social media in 2018.
 • Is Google nog de belangrijkste zoekmachine?

  Is Google nog de belangrijkste zoekmachine?

  Geplaatst op 4 maart 2019
  Iedereen kent Google natuurlijk als een van de grootste, misschien wel de grootste, zoekmachine. Je denkt er misschien niet over na maar YouTube is tegenwoordig op sommige vlakken een veel belangrijkere zoekmachine dan Google. Veel bedrijven missen een (actieve) YouTube strategie. Hieronder drie tips voor een goede YouTube strategie.
 • 5 Tips voor een goede blog

  5 Tips voor een goede blog

  Geplaatst op 19 februari 2019
  We zien overal blogs en steeds meer bedrijven maken er gebruik van. Blogs worden niet alleen gebruikt door bedrijven maar ook voor entertainment. Je wilt natuurlijk dat je blog zo vaak mogelijk gelezen en gedeeld wordt. Een goede blog die goed gevuld is niet altijd even makkelijk om te maken. Vandaag 5 tips voor een goede blog.
 • De leukste Valentijnsdag inhakers op social media

  De leukste Valentijnsdag inhakers op social media

  Geplaatst op 14 februari 2019
  Het is weer Valentijn, heel social media Nederland wenst elkaar vandaag een fijne Valentijn. Wij zetten de leukste Valentijn inhaker op een rij.
 • Slim Google Assistant gebruiken

  Slim Google Assistant gebruiken

  Geplaatst op 12 februari 2019
  Het klinkt misschien nog gek om tegen je smartphone te praten maar het wordt steeds populairder. Google Assistant luistert en geeft antwoord. Het leert snel en dagelijks wordt met behulp van ‘machine learning’ verbeteringen aangebracht en wordt de persoonlijke Google Assistant slimmer en slimmer.
 • Kleinkinderen bestellen met nieuwe app?

  Kleinkinderen bestellen met nieuwe app?

  Geplaatst op 14 september 2018
  De oprichter van de app is van mening dat de impact van de app veel verder kan gaan dan enkel huishoudelijke hulp. Het bedrijf wil graag een bijdrage leveren aan het verminderen van eenzaamheid bij ouderen.
 • Nederlands alternatief voor Facebook?

  Nederlands alternatief voor Facebook?

  Geplaatst op 13 september 2018
  Zoals de naam al deels weggeeft is Openbook een open source social media platform. Daarnaast worden de gebruikers niet in de gaten gehouden via tracking en zullen er geen advertenties zijn.
 • Wat is het effect van Voice Search op SEO?

  Wat is het effect van Voice Search op SEO?

  Geplaatst op 12 september 2018
  De Google Assistant is vertaald naar het Nederlands en we kunnen er nu niet meer omheen; Voice Search zet voeten aan de grond in Nederland. De Google Assistant beschikt over software dat je kan helpen om bijvoorbeeld je muziek te regelen of de lichten in je huis aan of uit te doen.
 • Is jouw bedrijf klaar voor de volgende stap in Mobile-Shopping?

  Is jouw bedrijf klaar voor de volgende stap in Mobile-Shopping?

  Geplaatst op 28 mei 2018
  Met de bovenstaande stappen kun je je bedrijf klaarstomen voor de volgende stap in mobile shopping. Om een zo goed mogelijk resultaat te halen, is het van groot belang dat je Instagram strategie aansluit bij je marketingstrategie.
 • Facebook Dating komt eraan, Bye Bye Tinder?

  Facebook Dating komt eraan, Bye Bye Tinder?

  Geplaatst op 22 mei 2018
  Facebook houdt ieder jaar een feest, speciaal voor bedrijven en ontwikkellaars. Hier kondigen ze de nieuwe updates, producten en features aan. Er kwamen een aantal nieuwe ontwikkelingen aan bod waarvan er één wel heel bijzonder is
 • Het is weer tijd om te krabbelen: Hyves is terug

  Het is weer tijd om te krabbelen: Hyves is terug

  Geplaatst op 1 mei 2018
  Krabbelen, respect uitdelen, en dansende bananen. De comeback van Hyves is officieel. Hoewel het geen Hyves meer heet maar Hyven is de rest van het oude "social media" kanaal hetzelfde gebleven.
 • Wat waren de belangrijkste uitspraken uit het Zuckerberg-verhoor?

  Wat waren de belangrijkste uitspraken uit het Zuckerberg-verhoor?

  Geplaatst op 13 april 2018
  Mark Zuckerberg (directeur Facebook) is op het matje geroepen door de Amerikaanse Senaat. Hij moest dinsdag verschijnen om daar uitleg te geven over het privacy schandaal rond Cambridge Analytica. Dit zijn de belangrijkste punten uit het verhoor.
 • Hoe creëer je de perfecte meta-description?

  Hoe creëer je de perfecte meta-description?

  Geplaatst op 9 april 2018
  Het is al weer even geleden maar Google heeft de meta-description zoals we deze voorheen kennen omgegooid. De grootste verandering zit in de lengte: van 156 tekens naar 320 tekens. Maar hoe maak je nou de perfecte meta-description?
 • Merkontwikkeling: Zlatan Ibrahimovic

  Merkontwikkeling: Zlatan Ibrahimovic

  Geplaatst op 5 april 2018
  Zlatan Ibrahimovic, de man met de grootste mond van iedereen in het professionele voetbal, maar ook de man die het week naar week opnieuw waarmaakt. Met de overstap naar de Amerikaanse voetbalclub Los Angeles Galaxy is natuurlijk weer een grote hoeveelheid aan media-aandacht gemoeid en deze kans grijpt Zlatan met beide handen aan.
 • Vero in korte tijd enorm populair, alleen werkt het niet

  Vero in korte tijd enorm populair, alleen werkt het niet

  Geplaatst op 6 maart 2018
  Iedereen heeft het erover, de nieuwe social app: Vero. Vero wordt door velen gezien als het alternatief voor Instagram. Het is een foto-app die werkt vanuit hetzelfde principe als Instagram. Vero heeft echter twee grote voordelen:
 • #Social: Instagram voegt deelknop toe

  #Social: Instagram voegt deelknop toe

  Geplaatst op 12 februari 2018
  Instagram heeft als video en foto app veel leuke features voor contentcreators. Er ontbrak echter één hele belangrijke, namelijk de deelknop. Eind 2017 leek Instagram de wens van de gebruikers te inwilligen door het testen van de deelknop. Hoewel Instagram aan het testen is geweest met deze "regram-knop" is de functie nooit uitgerold.
 • #Social: Facebook gaat advertenties voor crypto-valuta verbieden

  #Social: Facebook gaat advertenties voor crypto-valuta verbieden

  Geplaatst op 6 februari 2018
  Facebook wil de veiligheid en integriteit van de advertenties op het platform gaan verbeteren. Een belangrijke stap daarin is de aanscherping van de advertentieregels voor verschillende financiële producten of diensten.
 • #Social: Jongeren voelen zich niet meer thuis op Facebook

  #Social: Jongeren voelen zich niet meer thuis op Facebook

  Geplaatst op 30 januari 2018
  Het begon er al op te lijken en uit onderzoek blijkt nu ook dat jongeren Facebook te rug toe beginnen te keren. Vooral als we kijken naar het aantal dagelijkse gebruikers is er een flinke afname te zien onder de jongeren.
 • #Search: Google’s nieuwe richtlijnen voor meta-descriptions

  #Search: Google’s nieuwe richtlijnen voor meta-descriptions

  Geplaatst op 18 januari 2018
  In de nieuwe update van Google zijn de richtlijnen voor je pagina-omschrijving (meta-descriptions) veranderd. Lees in dit blog artikel wat er veranderd is en wat je hiermee kunt doen.
 • #Social: YouTube meeste active users na Facebook

  #Social: YouTube meeste active users na Facebook

  Geplaatst op 12 januari 2018
  Het meest populaire videoplatform is nog altijd YouTube. De gebruikersteller stond in augustus 2017 op 1,5 miljard maandelijkse active users en daarmee is het na Facebook het grootste sociale platform als er gekeken wordt naar maandelijkse actieve gebruikers.
 • #Social: Snapchat de verliezer van Wallstreet

  #Social: Snapchat de verliezer van Wallstreet

  Geplaatst op 5 januari 2018
  Snapchat lijkt in slecht weer te verkeren. Het bedrijf ging begin maart van dit jaar naar de beurs, maar na een slecht eerste half jaar staat het er niet goed voor. Door de tegenvallende omzetcijfers en de terugval in nieuwe gebruikers is de aandeelwaarde van Snapchat flink gezakt.
 • #Mail: Overzichtelijke e-mailcampagnes met MailChimp

  #Mail: Overzichtelijke e-mailcampagnes met MailChimp

  Geplaatst op 21 december 2017
  Simpel gezegd is MailChimp een gratis maar toch professioneel web-programma waarmee u e-mailcampagnes kunt opzetten en nieuwsbrieven kunt opmaken, versturen en analyseren.
 • #Mobile: Een vijfde van de online kopers winkelt met smartphone.

  #Mobile: Een vijfde van de online kopers winkelt met smartphone.

  Geplaatst op 1 december 2017
  Een website/webshop geschikt voor de smartphone is nog nooit zo belangrijk geweest als vandaag de dag. Uit cijfers van de Thuiswinkel Markt Monitor is gebleken dat in het derde kwartaal het aantal online aankopen met een kwart gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
 • #Mobile: Slechts 43% mobielvriendelijk.

  #Mobile: Slechts 43% mobielvriendelijk.

  Geplaatst op 1 december 2017
  Ruim een jaar geleden introduceerde Google het nieuwe zoekalgoritme. Dit algoritme, dat de vindbaarheid in Google bepaalt, heeft ervoor gezorgd dat bedrijven zonder een mobielvriendelijke website slechter scoren in Google.
 • #Mail: Stimuleer herhaalaankopen via e-mailmarketing.

  #Mail: Stimuleer herhaalaankopen via e-mailmarketing.

  Geplaatst op 3 oktober 2017
  Steeds weer zijn we op zoek naar hoe we klanten langer kunnen binden en meer kunnen laten kopen. Anders gezegd: Hoe kunnen we de lifetime value van klanten verhogen?
 • #Nubium: Stageformulieren, zo doe je dat!

  #Nubium: Stageformulieren, zo doe je dat!

  Geplaatst op 16 september 2015
  Een door ons veelgehoorde vraag vanuit het onderwijs is 'hoe kunnen wij de stagebegeleiders zo faciliteren dat vastlegging van stages sneller, beter en simpeler gaat?'. En daarop hebben wij het antwoord...
 • Google Maps waarschuwt je als taxichauffeurs je proberen op te lichten

  Google Maps waarschuwt je als taxichauffeurs je proberen op te lichten

  Google wilt de strijd aangaan met taxichauffeurs die hun klanten proberen op te lichten. In Google Maps test het bedrijf een nieuwe functie waarbij gebruikers een melding krijgen wanneer de voor de hand liggende route wordt genegeerd. Ze moeten de app en de route vermoedelijk wel zelf aan hebben staan.