Blog

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en al het laatste nieuws op gebied van online marketing, SEO, SEA, websites en webdesign? Onze medewerkers vullen deze pagina wekelijks met de laatste updates.

 • Nubium teamfoto

  Nubium augustus update

  Geplaatst op 6 augustus 2021
  Begin augustus. Erwin en Stef zijn weer terug van vakantie, andere Nubiummers hebben het nog tegoed. Hoe dan ook pakken we deze maand weer mooie projecten op. Daarnaast zijn we doorlopend bezig met de online marketing van onze klanten. Lees er alles over in ons nieuwe blogartikel.
 • Thijs Nijenhuis stagiair marketing en communicatie

  Even voorstellen; Thijs Nijenhuis (stagiair marketing en communicatie)

  Geplaatst op 20 juli 2021
  Wie werken er nou eigenlijk bij Nubium? In dit blogartikel stellen we je voor aan de stagiair marketing en communicatie van Nubium; Thijs Nijenhuis
 • Nubium zomer update

  Nubium: zomer update

  Geplaatst op 15 juli 2021
  Het is alweer half juli. Voor veel van onze klanten en medewerkers is de zomervakantie net begonnen of staat ‘ie voor de deur. In deze blog vertellen we je graag waar we de afgelopen tijd druk mee zijn geweest.
 • Ben jij er al uit? Likes op Facebook en Instagram verbergen of niet?

  Ben jij er al uit? Likes op Facebook en Instagram verbergen of niet?

  Geplaatst op 3 juni 2021
  Facebook en Instagram zijn constant aan het doorontwikkelen. Nu zijn ze na lang testen op zowel Facebook als Instagram met een nieuwe optie gekomen, namelijk het verbergen van likes. In dit blogartikel vertellen we je hier meer over.
 • Google Mijn Bedrijf optimaliseren door gebruik van Google Inzichten

  Google Mijn Bedrijf optimaliseren door gebruik van Google Inzichten

  Geplaatst op 27 mei 2021
  In de afgelopen weken zijn we al diep in Google Mijn Bedrijf gedoken en als het goed is heb je nu je account in orde, al je bedrijfsinformatie zoals openingstijden en diensten geplaatst en je post je blogartikelen en nieuwtjes.
 • Berichten delen in Google Mijn Bedrijf

  Berichten delen in Google Mijn Bedrijf

  Geplaatst op 20 mei 2021
  Je hebt een gaaf blogartikel geschreven op je website maar wat moet je nu? Om bereik te creëren voor je blogartikel kun je je bericht op verschillende social media plaatsen. Maar wat mensen vaak vergeten is dat je je blogartikelen ook op Google Mijn Bedrijf kunt plaatsen. In dit blogartikel vertellen wij je hoe Google post werkt en waarom het goed is om het te gaan gebruiken.
 • Hoe helpen Google reviews jouw bedrijf groeien?

  Hoe helpen Google reviews jouw bedrijf groeien?

  Geplaatst op 11 mei 2021
  Heb jij Google Mijn Bedrijf al aangemaakt voor jouw bedrijf? Vorige week hebben we uitgelegd hoe je Google Mijn Bedrijf kunt aanmaken en hoe je je contactgegevens kunt invullen. Deze week duiken we een stukje dieper in Google Mijn Bedrijf, we gaan het hebben over de reviews. Waarom reviews belangrijk zijn en hoe het jouw bedrijf kan helpen om hoger in Google te komen.
 • Nubium mso-websites logo

  MijnSiteOnline.nu in een nieuw jasje: mso-websites!

  Geplaatst op 6 mei 2021
  MijnSiteOnline.nu is al een aantal jaar een product van Nubium met als missie dat iedereen een voordelige en professionele website kan hebben. De afgelopen maanden hebben wij keihard gewerkt om dit product in een nieuw jasje te steken. Trots introduceren wij nu eindelijk de nieuwe versie: mso-websites!
 • Google Mijn Bedrijf, hoe gebruik ik dat goed?

  Google Mijn Bedrijf, hoe gebruik ik dat goed?

  Geplaatst op 29 april 2021
  Het is in deze tijd erg belangrijk om zowel offline als online zichtbaar te zijn met je bedrijf. Een aantal online platformen waar je zichtbaar kunt zijn zijn de welbekende social media platformen en je eigen website. Maar er is nog een ander online platform wat erg belangrijk is voor je zichtbaarheid en vindbaarheid online, namelijk Google Mijn Bedrijf.
 • De horeca gaat weer open, ben je hier online ook klaar voor?

  De horeca gaat weer open, ben je hier online ook klaar voor?

  Geplaatst op 22 april 2021
  Afgelopen dinsdag 20 april hebben we te horen gekregen dat de terrassen van de horeca weer open mogen. Dit is zowel voor de horeca als voor de klant erg fijn. Maar er moet daarvoor wel veel achter de schermen geregeld worden.
 • Overweeg je om je online marketing uit te besteden? Wij vertellen je graag meer!

  Overweeg je om je online marketing uit te besteden? Wij vertellen je graag meer!

  Geplaatst op 7 april 2021
  Hoe lekker zou het zijn om je geen zorgen meer te hoeven maken over het bijhouden van je social media? Je content bedenken en inplannen? Zorgen dat alles in lijn is met je huisstijl? Grappige of catchy intro’s bedenken? Precies! Heerlijk zou dat zijn! Wij vertellen je graag waarom (een deel van je) online marketing uitbesteden aan Nubium een goed idee is!
 • Blog nubium pasen inhaken

  Inhaken op Pasen

  Geplaatst op 16 maart 2021
  Nog een kleine drie weken en dan is het alweer Pasen. ‘Wat zijn jullie er vroeg bij’ zul je denken? Yes, dat klopt en dat doen we zodat jullie nog ruim twee weken de tijd hebben om de leukste inhaker te bedenken voor je bedrijf.
 • Nubium blog IOS

  De nieuwe Apple iOS 14-update en wat die voor jou betekent

  Geplaatst op 2 maart 2021
  Een tijdje geleden is een nieuwe update van Apple iOS gereleased en daar is nogal wat ophef over ontstaan. Deze nieuwe update gaat namelijk impact hebben op advertenties op Facebook en Instagram. Wij leggen je uit wat er precies gaat veranderen.
 • Even voorstellen; Emily Neinders (stagiair marketing en communicatie)

  Even voorstellen; Emily Neinders (stagiair marketing en communicatie)

  Geplaatst op 8 februari 2021
  Wie werken er nou eigenlijk bij Nubium? In dit blogartikel stellen we je voor aan de stagiair marketing en communicatie van Nubium; Emily Neinders
 • Nubium Blog Social tip #5

  Social media tip #5: de handigste (gratis) apps om jouw social media naar een hoger niveau te tillen

  Geplaatst op 2 februari 2021
  Welkom bij onze blogserie met social media tips. In deze serie delen wij onze social media tips met jou, zodat jij social media (algoritmes) beter gaat begrijpen, je bereik gaat vergroten en meer interactie met je volgers gaat creëren. Deze week alweer onze vijfde tip en die gaat over handige apps.
 • Social media tip #4: hashtags

  Social media tip #4: hashtags

  Geplaatst op 26 januari 2021
  Welkom bij onze blogserie met social media tips. In deze serie delen wij onze social media tips met jou, zodat jij social media (algoritmes) beter gaat begrijpen, je bereik gaat vergroten en meer interactie met je volgers gaat creëren. Onze vierde tip gaat over hashtag gebruik.
 • Social media tip #3: Engagement pyramide

  Social media tip #3: Engagement pyramide

  Geplaatst op 21 januari 2021
  Welkom bij onze blogserie met social media tips. In deze serie delen wij onze social media tips met jou, zodat jij social media (algoritmes) beter gaat begrijpen, je bereik gaat vergroten en meer interactie met je volgers gaat creëren. Onze derde tip gaat over de engagement pyramide.
 • Social media tip #2: alternatieve tekst voor Instagram posts

  Social media tip #2: alternatieve tekst voor Instagram posts

  Geplaatst op 12 januari 2021
  Welkom bij onze blogserie met social media tips. In deze serie delen wij onze social media tips met jou, zodat jij social media (algoritmes) beter gaat begrijpen, je bereik gaat vergroten en meer interactie met je volgers gaat creëren. Onze tweede tip gaat over de alternatieve tekst voor je Instagram post.
 • Social media tip #1: maak het persoonlijk.

  Social media tip #1: maak het persoonlijk.

  Geplaatst op 5 januari 2021
  Welkom bij onze blogserie met social media tips. In deze serie delen wij onze social media tips met jou, zodat jij social media (algoritmes) beter gaat begrijpen, je bereik gaat vergroten en meer interactie met je volgers gaat creëren. Onze eerste tip gaat over een persoonlijke band opbouwen met je volgers.
 • Kerst Nubium Enschede aangepaste openingstijden feestdagen

  Aangepaste openingstijden

  Geplaatst op 23 december 2020
  Rondom de feestdagen hanteert Nubium aangepaste openingstijden.
 • Conversies bijhouden in Google Analytics

  Conversies bijhouden in Google Analytics

  Geplaatst op 14 december 2020
  Dit is alweer het zesde en tevens laatste blogartikel in de serie over Google Analytics. Google Analytics speelt een belangrijke rol bij het optimaliseren van je website, omdat je kunt meten en analyseren hoe je bezoekers zich gedragen. Op basis daarvan kun je de website steeds verbeteren en aanscherpen zodat je er meer conversie uit haalt. Dit laatste blogartikel vertelt je meer over die conversies.
 • Paginaweergaven in Google Analytics

  Paginaweergaven in Google Analytics

  Geplaatst op 8 december 2020
  Dit is alweer het vijfde blogartikel in de serie over Google Analytics. Google Analytics speelt een belangrijke rol bij het optimaliseren van je website, omdat je kunt meten en analyseren hoe je bezoekers zich gedragen. Op basis daarvan kun je de website steeds verbeteren en aanscherpen zodat je er meer conversie uit haalt. Dit vijfde blogartikel gaat over de paginaweergaven van je website.
 • Waar komen jouw websitebezoekers vandaan

  Waar komen jouw websitebezoekers vandaan

  Geplaatst op 30 november 2020
  Dit is alweer het vierde blogartikel in de serie over Google Analytics. Google Analytics speelt een belangrijke rol bij het optimaliseren van je website, omdat je kunt meten en analyseren hoe je bezoekers zich gedragen. Op basis daarvan kun je de website steeds verbeteren en aanscherpen zodat je er meer conversie uit haalt. Dit vierde blogartikel gaat over de herkomst van je bezoekers.
 • Welke apparaten gebruiken jouw websitebezoekers?

  Welke apparaten gebruiken jouw websitebezoekers?

  Geplaatst op 23 november 2020
  Dit is het derde blogartikel van de serie over Google Analytics. Het meten en analyseren van de gegevens via Google Analytics speelt een belangrijke rol bij het optimaliseren van je website. Je krijgt beter inzicht in het (klik)gedrag van je bezoekers en op basis daarvan kun je de website steeds verbeteren en aanscherpen zodat je er meer conversie uit haalt. Dit blogartikel gaat over de apparaten die je bezoekers gebruiken.
 • Wat is het bouncepercentage in Google Analytics?

  Wat is het bouncepercentage in Google Analytics?

  Geplaatst op 16 november 2020
  Dit is het tweede blogartikel van de serie over Google Analytics. Het meten en analyseren van de gegevens via Google Analytics speelt een belangrijke rol bij het optimaliseren van je site. Je krijgt beter inzicht in het (klik)gedrag van je bezoekers en op basis daarvan kun je de website steeds verbeteren en aanscherpen zodat je er meer conversie uit haalt. Dit blogartikel gaat over het bouncepercentage.
 • Hoe hebben wij SEO voor Schildersbedrijf Bonke & Zn toegepast?

  Hoe hebben wij SEO voor Schildersbedrijf Bonke & Zn toegepast?

  Geplaatst op 13 november 2020
  Het is alweer tijd voor het laatste deel in onze reeks met SEO tips. Dit keer vatten we alle tips uit de afgelopen blogs samen en laten we een praktijkvoorbeeld zien van hoe SEO een klant van ons, Schildersbedrijf Bonke, heeft geholpen. Ben je niet bekend met SEO?
 • Google analytics: gebruikers en sessies

  Google analytics: gebruikers en sessies

  Geplaatst op 10 november 2020
  Met Google analytics kun je zien hoeveel bezoekers er op je website komen en hoe lang ze op je site blijven. De bezoekers wordt in Google analytics aangeduid met het aantal gebruikers. Een gebruiker is één unieke bezoeker. Het bezoek wordt in Google analytics aangeduid met een sessie. Een sessie is één bezoek aan je website. Dus als een gebruiker twee keer in één week (met hetzelfde apparaat) jouw website bezoekt, dan zijn dat twee sessies van één gebruiker. In onze nieuwe blog vertellen we je meer over de gebruikers en sessies en wat je eraan hebt om de statistieken ervan bij te houden.
 • SEO: to blog or not to blog?

  SEO: to blog or not to blog?

  Geplaatst op 5 november 2020
  Het is alweer tijd voor deel 5 in onze reeks met SEO tips. Dit keer over de positieve invloed van blogs voor je SEO. Met een blog bied je jouw bezoekers inhoudelijk interessante informatie. Je bouwt er een expertstatus mee op en je krijgt meer binding met je doelgroep. Maar blogs scoren ook heel goed bij Google en hebben dus een positieve uitwerking op je SEO
 • Leer je bezoekers kennen met Google Analytics

  Leer je bezoekers kennen met Google Analytics

  Geplaatst op 3 november 2020
  De komende weken gaan we je meer vertellen over Google Analytics: wat het precies is en hoe het je kan helpen om meer rendement uit je website te halen. Het meten en analyseren van de gegevens via Google Analytics speelt een belangrijke rol bij het optimaliseren van je site. Je krijgt beter inzicht in het (klik)gedrag van je bezoekers en op basis daarvan kun je de website steeds verbeteren en aanscherpen zodat je er meer conversie uit haalt. We beginnen met een algemene inleiding
 • SEO tips: alt-teksten bij foto’s

  SEO tips: alt-teksten bij foto’s

  Geplaatst op 29 oktober 2020
  Tijd voor deel 4 in onze reeks met SEO-tips: dit keer over de alt-tekst bij afbeeldingen op je website. ‘Alt’ staat voor alternative (of alternatieve) tekst. Daarmee geef je een beschrijving aan een afbeelding zodat zoekmachines eruit kunnen afleiden wat de inhoud van de afbeelding is. Maar een alt-tekst is ook fijn voor bezoekers met een visuele beperking en maakt je website een stuk gebruiksvriendelijker. En dat wordt weer door Google gewaardeerd en draagt dus bij aan je SEO. Lees meer over hoe je een goede alt-tekst maakt in onze nieuwe blog.
 • Nubium nieuw kantoor

  Ons nieuwe onderkomen

  Geplaatst op 28 oktober 2020
  Nubium groeit. Onlangs zijn er een aantal nieuwe krachten bij Nubium aan het werk gegaan en dat heeft ervoor gezorgd dat wij een beetje uit ons jasje zijn gegroeid. Een goede reden om op zoek te gaan naar een ander onderkomen en dat nieuwe onderkomen, dat hebben we gevonden! Begin oktober zijn we van de Josink Es verhuisd naar de Lonnekerbrugstraat 78.
 • Websites: de footer

  Websites: de footer

  Geplaatst op 27 oktober 2020
  De footer (het onderste deel van je website) is vaak een ondergeschoven kindje. Terwijl de footer essentieel is voor het succes van je site. Footers zijn de laatste jaren een steeds belangrijker onderdeel van een website en ze bevatten steeds meer functionaliteiten. Met de juiste footer vind je bezoeker snel wat ‘ie zoekt, ze worden als het ware door de site heen geleid (navigatie).
 • SEO tips: meta-description

  SEO tips: meta-description

  Geplaatst op 22 oktober 2020
  Deel 3 in onze reeks met SEO-tips gaat over de meta-description (meta-omschrijving). Een goede meta-description helpt je om hoger in de zoekresultaten van Google te scoren. Een meta-description is de korte tekst van meestal een paar zinnen die je in de zoekresultaten ziet staan. Feitelijk een soort samenvatting van wat degene die zoekt op jouw website aan informatie kan vinden. In onze nieuwe blog hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet om de meta-description voor jouw website optimaal in te zetten.
 • De ‘Over ons’ pagina

  De ‘Over ons’ pagina

  Geplaatst op 20 oktober 2020
  De Over Ons pagina van een website wordt vaak onderschat, terwijl het vaak een van de best bezochte pagina’s is. Want uiteindelijk willen klanten zaken doen met mensen en niet met bedrijven. De Over Ons pagina is dus dé plek om te laten zien wie je bent/wie jullie zijn. We schreven een blog over hoe je een goede Over Ons pagina maakt. Lees meer
 • SEO-tip: koppenstructuur & tekst

  SEO-tip: koppenstructuur & tekst

  Geplaatst op 15 oktober 2020
  Deel 2 van onze blogreeks over zoekmachineoptimalisatie (SEO) gaat over hoe je de koppenstructuur en tekst van je website zo instelt dat je gevonden wordt op de zoektermen waarop je gevonden wil worden. Lees er meer over.
 • Elke seconde telt

  Elke seconde telt

  Geplaatst op 13 oktober 2020
  We leven in een maatschappij van snel, sneller, snelst. Dat is wat er ook van je website verwacht wordt. Als ‘ie niet snel genoeg laadt of als bezoekers niet snel genoeg iets kunnen vinden, zijn ze zo weer weg. Daarnaast is de snelheid van de site ook belangrijk voor je positie in de zoekresultaten van Google. Het is dus belangrijk om de snelheid van je website op orde te hebben. Lees er meer over in onze nieuwe blog.
 • Even voorstellen; Miranda Imminga (Projectmanager marketing en communicatie)

  Even voorstellen; Miranda Imminga (Projectmanager marketing en communicatie)

  Geplaatst op 12 oktober 2020
  Wie werken er nou eigenlijk bij Nubium? In deze blog stellen we je voor aan een van de projectmanagers marketing en communicatie van Nubium: Miranda Imminga
 • Beter gevonden worden? Onze tips helpen jou!

  Beter gevonden worden? Onze tips helpen jou!

  Geplaatst op 8 oktober 2020
  De komende weken gaan we je meer vertellen over SEO, oftewel zoekmachine optimalisatie. Als je je SEO op orde hebt kom je hoger in de Google ranking, en dat wil je natuurlijk. Denk maar eens aan hoe je zelf googlet, waarschijnlijk kijk je niet verder dan de eerste zoekpagina. En daar wil je dus met jouw site ook zichtbaar op zijn. Hoe je daarvoor kunt zorgen gaan we je in verschillende blogs uitleggen. Lees nu eerst onze introductieblog over wat SEO precies is en hoe het werkt.
 • Heb jij een veilige en betrouwbare website?

  Heb jij een veilige en betrouwbare website?

  Geplaatst op 6 oktober 2020
  Weet jij of je een veilige en betrouwbare website hebt? Een SSL-certicifaat zorgt ervoor dat bezoekers op een veilige manier jouw website kunnen bezoeken en er gegevens kunnen achterlaten. Daar heb je vast wel eens iets over gehoord. Maar weet je ook wat een SSL-certificaat precies doet en waarom je er een nodig hebt? In onze nieuwe blog vertellen we je er meer over.
 • Online marketing ondersteuning

  Online marketing ondersteuning

  Geplaatst op 1 oktober 2020
  Wist je dat Nubium ook online abonnementen heeft? Dat betekent dat je je social media aan ons uitbesteedt op basis van een maandabonnement of strippenkaart. Nubium heeft zowel technisch als inhoudelijk de mensen in huis om de posts voor jouw social media te maken, plaatsen en monitoren. Lees er meer over
 • nubium blog meerdere talen

  Parlez-vous français?

  Geplaatst op 29 september 2020
  We hebben in deze regio nog wel eens te maken met ondernemers die zaken doen in Duitsland. Dan is het wel zo handig om ook een Duitstalige website te hebben. Dat geldt ook voor ondernemers die in andere landen opereren. Het is wel zo prettig als bezoekers van de site de informatie in hun eigen taal kunnen lezen. Maar hoe maak je een meertalige website? Is dat niet ingewikkeld? En hoe je dat technisch?
 • Rick Siebum nubium voorstellen

  Even voorstellen; Rick Siebum (stagiair marketing en communicatie)

  Geplaatst op 25 september 2020
  Wie werken er nou eigenlijk bij Nubium? In dit blogartikel stellen we je voor aan de stagiair marketing en communicatie van Nubium; Rick Siebum
 • Even voorstellen; Daan de Ruiter(stagiair marketing en communicatie)

  Even voorstellen; Daan de Ruiter(stagiair marketing en communicatie)

  Geplaatst op 15 september 2020
  Wie werken er nou eigenlijk bij Nubium? In dit blogartikel stellen we je voor aan de stagiair marketing en communicatie van Nubium; Daan de Ruiter.
 • Stappenplan: hoe verbeter je het bouncepercentage?

  Stappenplan: hoe verbeter je het bouncepercentage?

  Geplaatst op 4 september 2020
  Stappenplan: hoe verbeter je het bouncepercentage?
 • online marketing ondersteuning schildersbedrijf bonke Enschede

  Schildersbedrijf Bonke laat zich zien!

  Geplaatst op 3 september 2020
  Sinds enige tijd verzorgen wij naast de website ook de online marketing ondersteuning van Schildersbedrijf Bonke & Zn. in Enschede. Nuchter als wij Twentenaren zijn vond het gedegen familiebedrijf dat het eigenlijk niet zoveel te vertellen had: ‘we schilderen, dat lijkt ons duidelijk’.
 • Slim content verspreiden

  Slim content verspreiden

  Geplaatst op 1 september 2020
  Als je een groot bereik met je content wilt is het van belang dat je op alle relevante contentkanalen van jouw doelgroep aanwezig bent.
 • Polls voor meer betrokkenheid van je bezoekers

  Polls voor meer betrokkenheid van je bezoekers

  Geplaatst op 27 augustus 2020
  Met het plaatsen van polls op je website kun je de betrokkenheid van je bezoekers/ potentiële klanten verhogen. Een poll is een soort mini opiniepeiling waarbij je een vraag stelt en daar een aantal mogelijke antwoorden bij plaatst. De bezoeker kan één van de antwoorden aanklikken en daarmee zijn/haar keuze doorgeven. Vervolgens krijgt hij/zij de percentages van de scores per antwoord te zien.
 • Grip op je content

  Grip op je content

  Geplaatst op 23 juli 2020
  Een contentkalender helpt je bij het plannen en organiseren van je content. Een contentkalender is een kalender waarin je informatie opneemt over de verspreiding van je content. In een contentkalender kun je aangeven wanneer, waarover, via welk kanaal en voor wie je content gaat verspreiden.
 • Nubium Voorstellen Heather-Rose Nauta

  Even voorstellen; Heather-Rose Nauta (Creative Marketeer)

  Geplaatst op 21 juli 2020
  Wie werken er nou eigenlijk bij Nubium? In deze blog stellen we je voor aan de creative marketeer & afstudeerster van Nubium; Heather-Rose Nauta.
 • Je SEO op orde

  Je SEO op orde

  Geplaatst op 15 juli 2020
  Zo, je hebt een flinke duit geïnvesteerd in het bouwen van een nieuwe website. Hij is prachtig geworden. Maar dan moest je nog iets met die SEO.
 • Nubium Keep it simple

  Keep it simple!

  Geplaatst op 9 juli 2020
  Je ziet ze regelmatig voorbij komen, van die super vette websites met een high-tech design en allerlei bewegende beelden zoals filmpjes, pop-ups etc.. Vaak zijn dat soort websites van webdesign developers, reclamebureaus of andere creatieve ondernemers. Maar heb jij dat als MKB’er ook nodig?
 • Nubium Waar schrijf je over?

  Waar schrijf je over?

  Geplaatst op 26 juni 2020
  Contentmarketing gaat over de verhalen die je aan je doelgroep(en) vertelt. Daar hebben we het in onze vorige blog al over gehad. Maar waar schrijf je dan over?
 • Vertel jouw verhaal

  Vertel jouw verhaal

  Geplaatst op 16 juni 2020
  Tegenwoordig gaat het niet alleen meer om reclame voor je producten of diensten, maar vooral om waarom jij deze producten of diensten aanbiedt. Wat is de bestaansgrond van je bedrijf en hoe draag je bij aan het oplossen van problemen van je (toekomstig) klanten?
 • Strippenkaart of abonnement voor online marketing?

  Strippenkaart of abonnement voor online marketing?

  Geplaatst op 27 mei 2020
  Hoe fijn zou dat zijn: je social media aan Nubium uitbesteden? Gewoon weten dat de content en social posts iedere week weer klaar staan, dat ze er aantrekkelijk uitzien en dat er wordt gemonitord wat de effecten zijn.
 • Social media uitbesteden

  Social media uitbesteden

  Geplaatst op 12 mei 2020
  Veel bedrijven zijn te druk of hebben niet de know-how in huis om op een consistente manier met hun social media bezig te zijn. Dat geldt bijvoorbeeld voor MKB’ers die niet standaard een eigen marketingafdeling hebben.
 • Thuiskantoor perikelen

  Thuiskantoor perikelen

  Geplaatst op 24 april 2020
  Inmiddels werken we alweer een flink aantal weken vanuit huis. En dat begint aardig te wennen. Bovenal prijzen we ons gelukkig dat we onze online werkzaamheden nog kunnen uitvoeren. Maar een thuiskantoor, dat werkt voor de een toch beter dan de ander.
 • Privacyregels bij nieuwsbrieven

  Privacyregels bij nieuwsbrieven

  Geplaatst op 14 april 2020
  Een nieuwsbrief is dé manier om uw klanten van het reilen en zeilen van uw bedrijf op de hoogte te houden. Maar let op: de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) maakt dat u die nieuwsbrief niet zomaar naar beschikbare mailadressen mag versturen.
 • Juist nu: nieuwsbrieven

  Juist nu: nieuwsbrieven

  Geplaatst op 9 april 2020
  Veel mensen werken nu vanuit huis en kunnen zich niet de hele dag op hun werk concentreren. De social media en mailboxen worden regelmatig gecheckt. Een uitgelezen moment dus om een nieuwsbrief te versturen. Waar moet u op letten?
 • Speciaal voor u als onze klant biedt Nubium een gratis Corona pop-up aan voor op uw website

  Speciaal voor u als onze klant biedt Nubium een gratis Corona pop-up aan voor op uw website

  Geplaatst op 7 april 2020
  Sinds enkele weken ziet de wereld er anders uit. De impact van de Corona crisis is groot en heeft zowel persoonlijke als...
 • Bedankpagina, vaak een gemiste kans

  Bedankpagina, vaak een gemiste kans

  Geplaatst op 19 maart 2020
  Op het moment dat een bezoeker van uw website met behulp van een online formulier persoonlijke gegevens invult is die bezoeker een serieus belangstellende of klant geworden. Na het invullen van de gegevens is de afsluitende stap dan een bedankpagina.
 • Online formulieren, waar moet je rekening mee houden?

  Online formulieren, waar moet je rekening mee houden?

  Geplaatst op 12 maart 2020
  Een online formulier is een digitaal formulier dat u kunt inzetten voor onder andere aanvraag-, uitvraag- en adviesprocessen via een website.
 • 8 tips voor een ijzersterke website

  8 tips voor een ijzersterke website

  Geplaatst op 5 maart 2020
  Een website is niet een kwestie van eenmalig (laten) maken, maar een ‘work in progress’. En van bijblijven, want de online ontwikkelingen gaan razendsnel.
 • Wilt u een persoonlijke samenstelling voor uw online marketing?

  Wilt u een persoonlijke samenstelling voor uw online marketing?

  Geplaatst op 3 maart 2020
  In ons vorige blogartikel hebben we geschreven over de onderdelen van de online marketing ondersteuning. Het mooiste is natuurlijk om een mix van deze werkzaamheden te hebben.
 • Welke onderdelen van de online marketing ondersteuning bieden wij aan?

  Welke onderdelen van de online marketing ondersteuning bieden wij aan?

  Geplaatst op 28 februari 2020
  Naast webdevelopment bieden wij ook online marketing ondersteuning aan. Binnen deze ondersteuning kunt u onder andere een aantal diensten door ons laten uitvoeren. In dit blogartikel vertellen we u meer over deze diensten.
 • Ooit gedacht aan een strippenkaart voor uw online marketing?

  Ooit gedacht aan een strippenkaart voor uw online marketing?

  Geplaatst op 25 februari 2020
  Bent u opzoek naar een bedrijf dat u helpt bij de online marketing? Heeft u al genoeg dingen aan u hoofd? Hoe makkelijk zou het dan zijn om de online marketing ondersteuning flexibel in te laten vliegen?
 • Al eens nagedacht over online marketing ondersteuning?

  Al eens nagedacht over online marketing ondersteuning?

  Geplaatst op 19 februari 2020
  Met de Nubium strippenkaart kunt u online marketing ondersteuning inhuren. Hoe makkelijk is dat? Geen gedoe, online marketing gewoon uitbesteden. Ondertussen kunt u weer verder met de orde van de dag.
 • Even voorstellen; Wouter (medewerker multi media)

  Even voorstellen; Wouter (medewerker multi media)

  Geplaatst op 14 februari 2020
  Wie werken er nou eigenlijk bij Nubium? In deze blog stellen we je voor aan de medewerker van multi media; Wouter Wensing
 • Even voorstellen; Stef (creative marketeer)

  Even voorstellen; Stef (creative marketeer)

  Geplaatst op 22 januari 2020
  Wie werken er nou eigenlijk bij Nubium? In deze blog stellen we je voor aan de creative marketeer van Nubium; Stef Konhuurne.
 • Hoe stel ik de formulieren op mijn website goed in?

  Hoe stel ik de formulieren op mijn website goed in?

  Geplaatst op 10 januari 2020
  Hoe maak je een online formulier zo gemakkelijk mogelijk voor...
 • Even voorstellen; Cem (Development Stagiair)

  Even voorstellen; Cem (Development Stagiair)

  Geplaatst op 1 november 2019
  Wie werken er nou eigenlijk bij Nubium? In deze blog stellen we je voor aan een stagiair; Cem Yukseloglu.
 • Even voorstellen; Anferney (Front-en backend developer)

  Even voorstellen; Anferney (Front-en backend developer)

  Geplaatst op 29 oktober 2019
  Wie werken er nou eigenlijk bij Nubium? In deze blog stellen we je voor aan de front-en backend developer; Anferney Grotestam.
 • Even voorstellen; Sven (front-end developer)

  Even voorstellen; Sven (front-end developer)

  Geplaatst op 18 oktober 2019
  Wie werken er nou eigenlijk bij Nubium? In deze blog stellen we je voor aan de front-end developer van Nubium; Sven Rolleman.
 • Even voorstellen; Mariska (content writer)

  Even voorstellen; Mariska (content writer)

  Geplaatst op 11 oktober 2019
  Wie werken er nou eigenlijk bij Nubium? In deze blog stellen we je voor aan de content writer van Nubium; Mariska van der Meer.
 • Even voorstellen; Rianne (stagiare)

  Even voorstellen; Rianne (stagiare)

  Geplaatst op 10 oktober 2019
  Wie werken er nou eigenlijk bij Nubium? In deze blog stellen we je voor aan een stagiare van Nubium; Rianne Voortman
 • Wat moet je doen nadat er een formulier is ingevuld?

  Wat moet je doen nadat er een formulier is ingevuld?

  Geplaatst op 8 oktober 2019
  In onze vorige blog hebben we besproken hoe je een online formulier...
 • De interne nieuwsbrief

  De interne nieuwsbrief

  Geplaatst op 31 juli 2019
  Hoe informeer jij je medewerkers? Hou je ze überhaupt wel op de hoogte?
 • Instagram zonder likes

  Instagram zonder likes

  Geplaatst op 11 juni 2019
  Instagram kondigt een grote verandering aan, namelijk het aantal likes van...
 • Wat weet jij over leads?

  Wat weet jij over leads?

  Geplaatst op 14 mei 2019
  Iedereen die met marketing te maken heeft, heeft wel eens van leads gehoord. Leads kunnen..
 • Hoe verbeter ik mijn content marketing?

  Hoe verbeter ik mijn content marketing?

  Geplaatst op 23 april 2019
  Content schrijven en blijven maken is niet altijd even makkelijk. Je doel is natuurlijk om je doelgroep...
 • Wat moet ik posten met Pasen?

  Wat moet ik posten met Pasen?

  Geplaatst op 16 april 2019
  Aankomend weekend is het weer Pasen. Veel bedrijven willen hier graag op inspelen op social media.
 • Het beste marketing bedrijf van Nederland

  Het beste marketing bedrijf van Nederland

  Geplaatst op 8 april 2019
  Op 26 maart is Bol.com in Amsterdam uitgeroepen tot Beste Marketingbedrijf van Nederland, gebaseerd op...
 • De leukste 1 april inhakers op social media

  De leukste 1 april inhakers op social media

  Geplaatst op 3 april 2019
  De dag dat heel Nederland de gek met elkaar aansteekt en elkaar in de maling neemt.
 • Drie marketingtrends die je niet mag missen

  Drie marketingtrends die je niet mag missen

  Geplaatst op 28 maart 2019
  Voor een ondernemer is het belangrijk om de hoogte te zijn van nieuwste marketing trends. Soms is het lastig om trends...
 • Instagram gebruiken als webshop?

  Instagram gebruiken als webshop?

  Geplaatst op 25 maart 2019
  Instagram heeft een nieuwe functie uitgebracht, namelijk ‘Checkout on Instagram’.
 • Online reviews, hoe ga ik hiermee om?

  Online reviews, hoe ga ik hiermee om?

  Geplaatst op 20 maart 2019
  Online reviews heb je als bedrijf niet zelf in de hand. De reviews kunnen zowel positief als negatief zijn.
 • Het gebruik van smartphones, hoe ga ik hiermee om?

  Het gebruik van smartphones, hoe ga ik hiermee om?

  Geplaatst op 12 maart 2019
  Tegenwoordig is het niet meer weg te denken in het dagelijks leven: je smartphone. Iedereen heeft er een en je kan..
 • De meest populaire social media

  De meest populaire social media

  Geplaatst op 7 maart 2019
  Het blijft een lastige vraag voor bedrijven: welke social media moet ik gebruiken?
 • Is Google nog de belangrijkste zoekmachine?

  Is Google nog de belangrijkste zoekmachine?

  Geplaatst op 4 maart 2019
  Iedereen kent Google natuurlijk als een van de grootste, misschien wel de grootste, zoekmachine.
 • 5 Tips voor een goede blog

  5 Tips voor een goede blog

  Geplaatst op 19 februari 2019
  We zien overal blogs en steeds meer bedrijven maken er gebruik van. Blogs worden niet alleen gebruikt door bedrijven..
 • De leukste Valentijnsdag inhakers op social media

  De leukste Valentijnsdag inhakers op social media

  Geplaatst op 14 februari 2019
  Het is weer Valentijn, heel social media Nederland wenst elkaar vandaag een fijne Valentijn.
 • Slim Google Assistant gebruiken

  Slim Google Assistant gebruiken

  Geplaatst op 12 februari 2019
  Het klinkt misschien nog gek om tegen je smartphone te praten maar het wordt steeds populairder.
 • Kleinkinderen bestellen met nieuwe app?

  Kleinkinderen bestellen met nieuwe app?

  Geplaatst op 14 september 2018
  De oprichter van de app is van mening dat de impact van de app veel verder kan gaan dan..
 • Nederlands alternatief voor Facebook?

  Nederlands alternatief voor Facebook?

  Geplaatst op 13 september 2018
  Zoals de naam al deels weggeeft is Openbook een open source social media platform.
 • Wat is het effect van Voice Search op SEO?

  Wat is het effect van Voice Search op SEO?

  Geplaatst op 12 september 2018
  De Google Assistant is vertaald naar het Nederlands en we kunnen er nu niet meer omheen; Voice Search zet...
 • Is jouw bedrijf klaar voor de volgende stap in Mobile-Shopping?

  Is jouw bedrijf klaar voor de volgende stap in Mobile-Shopping?

  Geplaatst op 28 mei 2018
  Met de bovenstaande stappen kun je je bedrijf klaarstomen voor de volgende stap in...
 • Facebook Dating komt eraan, Bye Bye Tinder?

  Facebook Dating komt eraan, Bye Bye Tinder?

  Geplaatst op 22 mei 2018
  Facebook houdt ieder jaar een feest, speciaal voor bedrijven en ontwikkellaars. Hier kondigen...
 • Het is weer tijd om te krabbelen: Hyves is terug

  Het is weer tijd om te krabbelen: Hyves is terug

  Geplaatst op 1 mei 2018
  Krabbelen, respect uitdelen, en dansende bananen. De comeback van Hyves is officieel.
 • Wat waren de belangrijkste uitspraken uit het Zuckerberg-verhoor?

  Wat waren de belangrijkste uitspraken uit het Zuckerberg-verhoor?

  Geplaatst op 13 april 2018
  Mark Zuckerberg (directeur Facebook) is op het matje geroepen door de Amerikaanse Senaat.
 • Hoe creëer je de perfecte meta-description?

  Hoe creëer je de perfecte meta-description?

  Geplaatst op 9 april 2018
  Het is al weer even geleden maar Google heeft de meta-description zoals we deze voorheen kennen omgegooid.
 • Merkontwikkeling: Zlatan Ibrahimovic

  Merkontwikkeling: Zlatan Ibrahimovic

  Geplaatst op 5 april 2018
  Zlatan Ibrahimovic, de man met de grootste mond van iedereen in het professionele voetbal, maar ook de man die..
 • Vero in korte tijd enorm populair, alleen werkt het niet

  Vero in korte tijd enorm populair, alleen werkt het niet

  Geplaatst op 6 maart 2018
  Iedereen heeft het erover, de nieuwe social app: Vero. Vero wordt door velen gezien als...
 • #Social: Instagram voegt deelknop toe

  #Social: Instagram voegt deelknop toe

  Geplaatst op 12 februari 2018
  Instagram heeft als video en foto app veel leuke features voor contentcreators. Er ontbrak echter één hele belangrijke...
 • #Social: Facebook gaat advertenties voor crypto-valuta verbieden

  #Social: Facebook gaat advertenties voor crypto-valuta verbieden

  Geplaatst op 6 februari 2018
  Facebook wil de veiligheid en integriteit van de advertenties op het platform gaan...
 • #Social: Jongeren voelen zich niet meer thuis op Facebook

  #Social: Jongeren voelen zich niet meer thuis op Facebook

  Geplaatst op 30 januari 2018
  Het begon er al op te lijken en uit onderzoek blijkt nu ook dat jongeren...
 • #Search: Google’s nieuwe richtlijnen voor meta-descriptions

  #Search: Google’s nieuwe richtlijnen voor meta-descriptions

  Geplaatst op 18 januari 2018
  In de nieuwe update van Google zijn de richtlijnen voor je pagina-omschrijving (meta-descriptions) veranderd.
 • #Social: YouTube meeste active users na Facebook

  #Social: YouTube meeste active users na Facebook

  Geplaatst op 12 januari 2018
  Het meest populaire videoplatform is nog altijd YouTube. De gebruikersteller stond in augustus 2017 op...
 • #Social: Snapchat de verliezer van Wallstreet

  #Social: Snapchat de verliezer van Wallstreet

  Geplaatst op 5 januari 2018
  Snapchat lijkt in slecht weer te verkeren. Het bedrijf ging begin maart van dit jaar naar de beurs, maar na een slecht...
 • #Mail: Overzichtelijke e-mailcampagnes met MailChimp

  #Mail: Overzichtelijke e-mailcampagnes met MailChimp

  Geplaatst op 21 december 2017
  Simpel gezegd is MailChimp een gratis maar toch professioneel web-programma waarmee u...
 • #Mobile: Een vijfde van de online kopers winkelt met smartphone.

  #Mobile: Een vijfde van de online kopers winkelt met smartphone.

  Geplaatst op 1 december 2017
  Een website/webshop geschikt voor de smartphone is nog nooit zo belangrijk geweest als..
 • #Mobile: Slechts 43% mobielvriendelijk.

  #Mobile: Slechts 43% mobielvriendelijk.

  Geplaatst op 1 december 2017
  Ruim een jaar geleden introduceerde Google het nieuwe zoekalgoritme.
 • #Mail: Stimuleer herhaalaankopen via e-mailmarketing.

  #Mail: Stimuleer herhaalaankopen via e-mailmarketing.

  Geplaatst op 3 oktober 2017
  Steeds weer zijn we op zoek naar hoe we klanten langer kunnen binden en meer...
 • #Nubium: Stageformulieren, zo doe je dat!

  #Nubium: Stageformulieren, zo doe je dat!

  Geplaatst op 16 september 2015
  Een door ons veelgehoorde vraag vanuit het onderwijs is 'hoe kunnen wij de...
 • Google Maps waarschuwt je als taxichauffeurs je proberen op te lichten

  Google Maps waarschuwt je als taxichauffeurs je proberen op te lichten

  Google wilt de strijd aangaan met taxichauffeurs die hun klanten proberen...