#Social: Instagram Stories al over de 250 miljoen dagelijkse gebruikers.

#Social: Instagram Stories al over de 250 miljoen dagelijkse gebruikers.
Geplaatst op 22 december 2017

Het is inmiddels wel duidelijk dat in de wedstrijd tussen Snapchat en Instagram de laatstgenoemde aan het langste eind trekt. Ook in het aantal gebruikers gaat Instagram inmiddels over Snapchat heen. De teller voor Instagram staat op 250 miljoen* dagelijkse gebruikers terwijl Snapchat blijft haken op 166 miljoen*.

Een uitstekende prestatie aangezien Instagram Stories nog geen één jaar bestaat. Instagram lanceerde Stories vorig jaar in augustus en het werd al snel duidelijk dat ze de aanval hadden geopend op Snapchat. Al snel begon Instagram met het overnemen van alle opties van Snapchat, inclusief de gezichtsfilters en stickers.

Carolyn Everson (Head of sales, Facebook) zei hierover het volgende:

If you think about it a year ago when we sat together, Instagram Stories didn't exist. Today on the platform, we not only have 250 million people using it, but actually a third (of the most viewed stories) are businesses using Instagram Stories and one million are advertisers.

Eén van de grote voordelen van Instagram Stories in tegenstelling tot Snapchat is dat het slechts één onderdeel is van de volledige app. Dit maakt dat de rek er zeker nog niet uit is voor Instagram. De hiervoor genoemde 250 miljoen gebruikers is nog niet één derde van het totale aantal gebruikers van de app (700 miljoen). Er liggen voor Instagram dus nog veel kansen als het gaat om de huidige gebruikers van de app.

Er is het nodige gediscussieerd over het copy-cat gedrag van Facebook (eigenaar van Instagram). Zelf zien ze het kwaad er niet van in. Ze doen naar eigen mening alleen waar de maatschappij op dit moment behoefte aan heeft, en dat zijn korte snapshots.


Bron: www.dutchcowboys.nl