SSL Certificaat


Wat is een SSL Certificaat?

SSL staat voor Secure Sockets Layer, dit betekent dat er een beveiligde laag geplaatst wordt tussen een server en een internet browser waardoor de gegevens beveiligd worden. Een SSL certificaat is een bestand dat ervoor zorgt dat er een betere beveiliging van gegevens tussen de server (van de website) en een internet browser (zoals Chrome, Firefox of Safari).

Waarom een SSL Certificaat? 

Er zijn meerdere redenen om een SSL Certificaat aan te schaffen en eigenlijk zou het erg onverstandig zijn om hier geen gebruik van te maken. De belangrijkste reden is dat als bezoekers van een website gegevens in kunnen/moeten vullen op de website deze gegevens beveiligd moeten worden. Daarnaast geeft een SSL Certificaat de websitebezoeker een gevoel van vertrouwen. In de URL balk in de browser zal er voor de website naam komen te staan: Veilig. Als laatste maar zeker niet de minste is een SSL Certificaat belangrijk voor je vindbaarheid in Google. Google zal onveilige websites zonder SSL Certificaat straffen door de website lager in de zoekresultaten weer te geven. 

Heeft u interesse in een SSL Certificaat op uw website? Of wilt u meer informatie over de verschillende soorten SSL Certificaten? Via de onderstaande knop kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen.