Online formulieren

Standaard Formulieren

Ontwikkelen en implementeren

Gebruikt u online formulieren op uw website? Hebt u die wel goed ingericht? Maakt u het de bezoeker gemakkelijk of onnodig moeilijk? En haalt u er de gewenste conversie uit? In de praktijk blijkt het vaak nog best lastig om goede online formulieren te maken. Nubium kan u adviseren en met de ontwikkeling en implementatie helpen. Zodat bezoekers na het invullen weten waar ze aan toe zijn, een positief gevoel aan het bezoek aan uw website overhouden en u iets aan de gegevens hebt.  

Gemak dient de mens

Formulieren moeten foutloos en met zo min mogelijk moeite worden ingevuld. Formulieren die onnodig veel moeite kosten, leveren meteen afhakers op en die bezoekers komen niet meer terug. De maker, specialist in het onderwerp, kan zich vaak onvoldoende in de invuller, de leek, verplaatsen. Vaak wordt veel als bekend verondersteld, terwijl dat niet zo is. De enige manier om erachter te komen of een formulier gebruiksvriendelijk is, is het formulier testen met proefpersonen die niet in de materie thuis zijn. Pas dan wordt zichtbaar waar het eventueel spaak loopt. En meestal zijn dat dingen die u zelf niet had kunnen bedenken. 

Voorbeelden van formulieren zijn:

 • contact- of aanvraagformulieren  
 • integraties in uw website 
 • koppelingen naar één of meerdere e-mailadressen 

Waar u rekening mee moet houden

Er zijn drie aspecten waar u bij het maken van een online formulier rekening mee moet houden:

 • De technische realisatie: die moet als een tierelier lopen. Zodra bezoekers op problemen stuiten haken ze af. De formulieren moeten ook op verschillende devices goed werken, want uitstel (bijvoorbeeld als invullen via mobiele telefoon niet lukt) leidt tot afstel. 
 • De tekstuele realisatie: die moet vooral helder zijn. Geen ingewikkelde beschrijvingen en terminologie, maar alledaagse taal. 
 • De bedankpagina: wat krijgen bezoekers na het invullen van het formulier te zien? Is dat alleen een ‘bedankt voor het invullen’ of verbindt u er ook een vervolgactie aan? Ziet de pagina er visueel aantrekkelijk uit? Er is veel meer mogelijk dan u denkt om een bezoeker een positief gevoel mee te geven of op het idee voor een vervolgactie te brengen. 
 • De vervolgactie: wat gaat u met de gegevens die het formulier heeft opgeleverd doen en hoe snel gaat u dat doen? Belt of mailt u voor een afspraak, laat u uw sales afdeling of een call center een nabel-actie doen? En gebeurt dat binnen 24 uur of blijven ingevulde formulieren een tijdje liggen? Ook hier valt nog het nodige te optimaliseren. 


Online Formulieren WebApp

We kunnen het nog gemakkelijker voor u maken met de Online Formulieren Webapp die we hebben ontwikkeld. Die is vooral handig als u regelmatig met formulieren werkt, zowel binnen uw bedrijf als via de website. Met de app kunt u formulieren laten invullen, ondertekenen en archiveren. Dus weg met die papierwinkel, want: 

 • al uw formulier(en) zitten in een handige webapp;
 • de formulieren kunnen online worden ingevuld, ondertekend en verzonden als PDF;
 • u kunt eenvoudig nieuwe formulieren aanmaken. 

Geïntegreerd en gebruiksvriendelijk

Via de app zijn uw online formulieren op uw telefoon of tablet beschikbaar. U kunt ze ook offline gebruiken, dan zijn ze gekoppeld aan uw backoffice. Dus maximaal geïntegreerd en gebruiksvriendelijk voor uw medewerkers. Dat scheelt tijd en veel organisaties plukken daar al de vruchten van. 

 • Geen internet nodig voor het invullen van de formulieren. 
 • Uitgebreide beheeromgeving. 
 • Importeren/synchroniseren van (klanten/gebruikers)bestanden.

ROC van Twente

Stageformulieren invullen zijn nog nooit zo gemakkelijk geweest. Geen papierwerk meer maar alles digitaal en gemakkelijk in een overzicht. Bekijk onze formulieren app voor de ICT afdeling van ROC van Twente.

Lees meer