Case: ROC van Twente app

Voor de ICT afdeling binnen het ROC van Twente in Hengelo hebben wij een stage app ontwikkeld. Leerlingen die op stage gaan krijgen te maken met verschillende bezoeken. In deze bezoeken worden er beoordelingen gedaan en dit wordt uiteraard genoteerd. Al deze formulieren zitten in de app en zijn gemakkelijk in te vullen en te bekijken. We zijn trots op de app de we hebben gebouwd voor de ICT afdeling binnen het ROC van Twente en laten daarom graag meer zien over de app. 

Probleem

De ICT afdeling van het ROC van Twente in Hengelo moet jaarlijks veel stageformulieren invullen. Deze formulieren zorgen samen voor veel papierwerk. Het is niet alleen slecht voor het milieu maar vergroot ook de kans op data verlies, wanneer bijvoorbeeld de papieren kwijt raken. 

Uitdaging

Aan ons de taak om ervoor te gaan zorgen dat de ICT afdeling van het ROC van Twente gemakkelijk stagebezoeken kan gaan uitvoeren zonder dat hier veel papierwerk bij aan te pas komt. Een app die makkelijk is in gebruik en waar een stagebegeleider overal en altijd gebruik van kan maken. De ingevulde formulieren moeten makkelijk per student terug gevonden kunnen worden. Voor het gebruiksgemak moet de app gefilterd worden met leerlingen, bedrijven en docenten. 

Oplossing

Een prachtige app waar we erg trots op zijn. De app wordt dagelijks gebruikt bij verschillende stage gesprekken. Door ontwikkelen blijft de app up to date en blijven we verbeteren. Het ROC van Twente is erg tevreden met de app en profiteerd van het gebruiksgemak van de app. Ze kunnen nu alle formulieren gemakkelijk terug vinden zonder hier papierwerk voor nodig te hebben. De oplossing voor stage gesprekken in een app. 


Bekijk de app voor de stageformulieren