Home / Diensten / Zoekmachine adverteren sea

Zoekmachine adverteren (SEA)

Je kunt je vindbaarheid verbeteren door betaalde advertenties bij Google in te zetten. Met zoekmachine adverteren (Search Engine Advertising) kun je zeer gericht een doelgroep selecteren en een specifieke en tijdelijke actie boosten onder de voor jou belangrijke doelgroep.

Eén van de grootste voordelen van zoekmachine advertenties is dat het (relatief) weinig moeite kost om snel boven de organische zoekresultaten te komen. Adverteren in de zoekmachine is daarnaast erg goed meetbaar en je hebt inzicht in het aantal keer dat je advertentie getoond is, hoe vaak de advertentie is aangeklikt en wie van je bezoekers bijvoorbeeld een aankoop heeft gedaan in je webshop.


Google Partner

Als Google Partner zijn wij op de hoogte van alle laatste trends en ontwikkelingen en weten onze specialisten precies welke vorm en mate van inzet het beste resultaat voor jouw bedrijf oplevert. Of het nu gaat om shopping advertenties, een advertentie bovenaan de zoekresultaten (zoekwoordenadvertentie), een afbeelding/gif advertentie op pagina’s (display advertentie), een advertentie in YouTube of een remarketingcampagne waarbij we je product of dienst nogmaals onder de aandacht brengen van recente bezoekers.


Verschillende advertentiemogelijkheden

Search Ads

Met Google Search Ads adverteer je in het zoeknetwerk van Google. Op basis van de zoekintentie per zoekwoord, het doel van jouw organisatie en het beschikbare budget, richten wij jouw Search-campagne in en wordt jouw organisatie op de gewenste zoektermen gevonden door jouw doelgroep.

Display Ads

Met Display Ads campagnes adverteer je met banners op populaire websites, zoals Buienrader, Nu.nl en Marktplaats. Wij maken banners voor jouw bedrijf of website die aansluiten bij jouw doelgroep en huisstijl. De advertenties bevatten foto's of korte video’s, bewegende tekst of een geanimeerde afbeelding.

Shopping Ads

Shopping-advertenties zijn advertenties waarin producten worden uitgelicht met uitgebreide informatie, zoals een afbeelding, de prijs van een product en de naam van de verkoper. Via Google Shopping wordt de etalage van jouw webshop getoond aan de consumenten die een bij jouw product/dienst aansluitende zoekopdracht intypen in Google.


Remarketing

Een remarketing-campagne wordt gemaakt op basis van de website/webshop bezoeken van je klanten. Als iemand de afgelopen week bijvoorbeeld op zoek is geweest naar een nieuwe koptelefoon op Bol.com of Coolblue, dan is de kans groot dat hij/zij de dagen erna op allerlei websites advertenties ziet van Bol.com of Coolblue over koptelefoons. Deze manier van adverteren kunnen we ook inzetten om de verkoop van jouw producten te stimuleren.

Om verschillende redenen kan het zijn dat de bezoeker van je webshop niet direct overgaat tot een aankoop. Met een gerichte remarketingcampagne met een beeld-, tekst of videoadvertentie bereiken we jouw recente bezoekers opnieuw, zodat de klant herinnerd wordt aan zijn/haar potentiële aankoop en getriggerd wordt om alsnog over te gaan tot het kopen van jouw product.

SEA Remarketing Google Ads Online Marketing Enschede

Voor- en nadelen SEA

Eén van de grootste voordelen van zoekmachine advertenties is dat het (relatief) weinig moeite kost om snel boven de organische zoekresultaten te komen. Adverteren in de zoekmachine is daarnaast erg goed meetbaar: je hebt een helder inzicht in het aantal keer dat je advertentie getoond is, hoe vaak de advertentie is aangeklikt en wie van je bezoekers bijvoorbeeld een aankoop heeft gedaan in je webshop.

Eén van de nadelen van het inzetten van zoekmachine advertenties is dat de goede resultaten en aantal websitebezoeken afnemen, zodra je het advertentiebudget verlaagd of stopzet. Op het moment dat je betaalde advertenties inzet, sta je direct bovenaan in de zoekmachines en de bezoekers op je website of webshop lopen meteen op. Als je vervolgens je maandelijkse advertentiebudget verlaagt, dan sta je ook direct niet meer bovenaan, maar je grootste concurrent wel, omdat de kans groot is dat hij/zij net iets meer voor de hoogste positie heeft betaald dan jij.

Advies of hulp nodig?


Wil je graag adverteren via de zoekmachines, of adverteer je op dit moment, maar ben je niet helemaal tevreden over de kosten en de behaalde resultaten?

We gaan graag met je in gesprek om je te adviseren over o.a. strategie, budget en mogelijkheden. Als Google Partner hebben we aantoonbare kennis van zowel Search Ads, Display Ads en Video Ads

SEA Advies en Hulp voor MKB Bedrijven Online Marketing Enschede Ads