Home / Diensten / Zoekmachine Adverteren (SEA)

Zoekmachine adverteren (SEA)

Zoekmachine adverteren, ook wel SEA genoemd, staat voor Search Engine Advertising. Met SEA verbeter je tegen een bepaald tarief de vindbaarheid van je website of bedrijf in bijvoorbeeld Google door middel van betaalde advertenties. Door betaald te adverteren in de zoekmachine kun je zeer gericht een doelgroep selecteren die je wilt bereiken en/of een specifieke en tijdelijke actie boosten. De marketingtool heeft de afgelopen tijd een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Als Google partner zijn wij op de hoogte van alle laatste trends en ontwikkelingen.
Wat voor soort advertenties zijn er?

Advertenties… je komt ze overal online tegen. Er zijn verschillende vormen van marketing via zoekmachines. Onze specialisten zoeken voor jou uit welke vorm het beste bij jouw bedrijf of website past zodat je online zichtbaar bent bij de juiste doelgroep op het juiste moment. Of het nu gaat om shopping advertenties, een advertentie bovenaan de zoekresultaten (zoekwoorden advertentie), een afbeelding/gif advertentie op pagina’s (display advertentie) of een advertentie in YouTube. De verschillende vormen van zoekcampagnes;Search Ads

Google Search Ads is een veel gebruikte manier van adverteren in het advertentieplatform van Google.

Met deze advertenties adverteer je in het zoeknetwerk van Google. Op basis van de zoekintentie per zoekwoord, het doel van jouw organisatie en het beschikbare budget richten wij jouw Search-campagne in en wordt jouw organisatie gevonden door de juiste doelgroep.

Display Ads

Display campagnes zijn advertenties op basis van beelden/banners. De advertenties die je bijvoorbeeld tegenkomt op buienrader, nu.nl en marktplaats.

Wij maken beelden/banners voor jouw bedrijf of website die aansluiten bij jouw doelgroep en huisstijl. De advertenties zijn te herkennen door foto's of korte video’s, vaak met bewegende tekst of een bewegende afbeelding.

Shopping Ads

Shopping-advertenties zijn advertenties waarin producten worden uitgelicht met uitgebreide informatie, zoals een afbeelding, de prijs van een product en de naam van de verkoper.

Via Google Shopping toon je de etalage van jouw webshop aan de consumenten die een aansluitende zoekopdrachten intypen binnen Google. Bij een zoekopdracht van een woord dat overeen komt met jouw product, zal je product getoond worden in de resultaten.
Remarketing


Je kent het vast wel; De afgelopen week ben je op zoek geweest naar een nieuwe koptelefoon op bijvoorbeeld Bol.com of Coolblue. Een week later open je de browser en opeens zie je op allerlei plekken advertenties van Bol.com en Coolblue over koptelefoons. Dat is remarketing. 

Een remarketing-campagne wordt gemaakt op basis van je website/webshop bezoeken. Om verschillende redenen kan het zijn dat de bezoeker van je webshop niet overgaat tot een aankoop. Remarketing kan hier de oplossing voor zijn.

Wij kunnen recente bezoekers opnieuw bereiken met een gerichte beeld-, tekst of videoadvertentie. Zo wordt de klant herinnerd aan zijn potentiele aankoop en getriggerd om alsnog over te gaan tot aankopen.

SEA Remarketing Google Ads Online Marketing Enschede
"Elk nadeel heeft zijn voordeel"

Eén van de grootste voordelen van zoekmachine advertenties is dat het (relatief) weinig moeite kost om snel boven de organische zoekresultaten te komen. Adverteren in de zoekmachine is daarnaast erg goed meetbaar en je hebt een helder inzicht in zaken zoals het aantal keer dat je advertentie getoond is, hoe vaak de advertentie is aangeklikt en wie van je bezoekers bijvoorbeeld een aankoop heeft gedaan in je webshop. 

Eén van de grootste nadelen van zoekmachine advertenties is dat de goede resultaten en websitebezoekers tijdelijk zijn. Je staat bovenaan in de zoekmachines en de bezoekers op je website of webshop stromen binnen. Helaas viel de omzet vorige maand wat tegen en je verlaagd je advertentiebudget om de maand goed door te komen. Opeens sta jij niet meer bovenaan maar je grootste concurrent (want hij/zij biedt net iets meer voor de hoogste positie dan jij). 
Advies of hulp nodig?


Wil je graag adverteren op de zoekmachines, of adverteer je op dit moment, maar ben je niet helemaal tevreden over de kosten en resultaten?

We gaan graag met je in gesprek om je te adviseren over o.a. strategie, budget en mogelijkheden. Als Google Partner hebben we aantoonbare kennis over zowel Search Ads, Display Ads & Video Ads

SEA Advies en Hulp voor MKB Bedrijven Online Marketing Enschede Ads