Home / Projecten / Theater Festival Groond

Een website voor Groond


Een spiksplinternieuw festival in het Lutterzand

Het theaterfestival Groond is een spiksplinternieuw festival op de oale groond van het Lutterzand. Groond is een initiatief van Stichting Cultureel Lutterzand. De stichting heeft ons benaderd met de vraag of wij een website voor hen wilde bouwen. Wij vinden deze opzet van een festival anders en interessant en hebben er alle vertrouwen in dat het een succes wordt. Vanwege het kleine budget van dit nieuwe initiatief sponsoren wij de website voor het festival volledig. 


Wat hebben wij gedaan?

De Stichting Cultureel Lutterzand heeft zelf een huisstijl aangeleverd en op basis daarvan hebben wij het design van de website gemaakt. De afgelopen maanden hebben we de website gevuld en hebben de theatermakers die meedoen een mooie plek op de website gekregen. Uiteraard kunnen de tickets eenvoudig en veilig via de website besteld worden. 

Met beide benen op (de) Groond

Groond is een nieuw theaterfestival. De eerste editie vond plaats op 24 en 25 september 2022 op Landgoedcamping Het Meuleman in De Lutte. De basis voor dit festival vormt de rijke cultuur en historie van Twente. Tijdens het festival worden voorstellingen opgevoerd die een link hebben met Twente. Zo kan de Twentse taal een rol spelen, of kan de voorstelling gebaseerd zijn op Twentse verhalen, lokale historie, het landschap of het Twentse karakter.

Tijdens het festival kun je genieten van vijf prachtige voorstellingen. Doordat de voorstellingen meerdere keren tijdens de middag worden gespeeld kan je je eigen programma bepalen! Vijf makers en vijf verrassende voorstellingen vormen samen de eerste editie van Groond!

Tussen de voorstellingen door geniet je van de mooie omgeving en een hapje en een drankje van de foodtrucks. Verder zijn er op het festivalterrein andere leuke activiteiten te vinden om zelf aan deel te nemen.  


Bekijk de website voor meer informatie.