Home / Over ons / Even voorstellen; Richard Hoekstra - Projectmanager Applicaties en Websites

Richard Hoekstra

Projectmanager applicaties en websites


Waar en hoe woon je?

Sinds het eerste jaar dat ik fulltime werk, woon ik in het centrum van Hengelo in een appartement. Voordat ik naar Hengelo ben verhuisd, woonde ik in Enschede bij mijn ouders.


Wat voor studie(s) heb je gedaan?

In Enschede heb ik bij Saxion de studie 'Mechatronica' gevolgd. Het is een interdisciplinaire studie waar werktuigbouwkunde, elektrotechniek en informatica bij elkaar komen. Dit zijn de drie pilaren van robotica, oftewel 'Mechatronica'.

In mijn derde jaar had ik het gevoel dat de studie toch niet bij mij paste. Uiteindelijk heb ik de spannende en risicovolle beslissing genomen om te stoppen met mijn studie en geprobeerd om bij een bedrijf aan de slag te gaan. Met de insteek om al werkend en in de praktijk de vaardigheden te ontwikkelen die het bedrijf waardevol vindt. Enkele weken na deze beslissing, was ik PLCs aan het programmeren voor een bedrijf dat in de industriële automatisering werkt.

Hoe ben je bij Nubium terechtgekomen?

Eerst heb ik een aantal jaar in de industriële automatisering gewerkt en daarna een aantal jaar als ontwikkelaar bij een bedrijf dat webapplicaties maakt. Ik was zoekende naar wat ik wilde doen en wat mij een leuke uitdaging leek.

Een teamleider van mijn oude middelbare school heeft mij aangedragen bij Erwin als iemand die leergierig is en bereid is om te leren wat nodig is voor de functie. Daarna heeft Erwin contact gezocht met mij en hebben we besproken wat voor bedrijf Nubium is en welke functie Erwin voor ogen had voor mij. Hier werd ik direct enthousiast van en gelukkig was dat wederzijds.

Wat doe je bij Nubium?

Als 'projectmanager websites en applicaties' pak ik de technische vraagstukken van klanten op, zodat Erwin zich kan focussen op de commerciële vraagstukken. Dit omvat bijvoorbeeld het adviseren van de klant of Erwin over wat er technisch mogelijk is. Ik vertaal de vragen en verzoeken van klanten naar een plan waar de ontwikkelaars mee aan de slag kunnen.


Wat doe je in je vrije tijd?

Als het Formule1 feest in volle gang is, dan kijk ik elk weekend wel de race en kwalificatie. Verder speel ik veel racesimulatie spellen, vooral de rally games. Daarnaast ben ik vaak aan het knutselen met webdevelopment, het maken van proof-of-concepts en onderzoeken of een idee haalbaar is en wat ik er voor nodig heb om het te maken. Veel leren dus :-).


Welke apps en/of websites gebruik je veel en waarom?

Ik maak veel gebruik van Reddit.com. Het geeft snel een overzicht van wat er allemaal op het internet gebeurt en je kan makkelijk filteren op je interessegebied, bijvoorbeeld Formule1.