Home / Actueel / #Social: Facebook gaat advertenties voor crypto-valuta verbieden

Social: Facebook gaat advertenties voor crypto-valuta verbieden

Facebook wil de veiligheid en integriteit van de advertenties op het platform gaan verbeteren. Een belangrijke stap daarin is de aanscherping van de advertentieregels voor verschillende financiële producten of diensten.

In het officiële statement van Facebook geven ze aan dat advertenties geen financiële producten of diensten mogen promoten die worden geassocieerd met misleidende promotiepraktijken zoals het aanbieden van initiële coins of cryptocurrency.

Een bekend voorbeeld hiervan is de misleidende promotie dat werd gemaakt voor de bitcoin. De snelle verandering in de waarde van de cryptocurrency zorgt volgens Facebook dat gebruikers makkelijk misleid worden om geld uit te geven aan cryptocurrency. Facebook heeft vaak advertenties voorbij zien komen met woorden zoals; Gebruik je pensioenfonds om bitcoins te kopen.

Naast de verscherping van de advertentieregels hoopt Facebook ook dat de gebruikers van het platform misleidende advertenties zoals hierboven melden zodat ze de advertenties makkelijker en sneller kunnen traceren.

Bron: Facebook