Home / Actueel / Vero in korte tijd enorm populair, alleen werkt het niet

Vero in korte tijd enorm populair, alleen werkt het niet

Iedereen heeft het erover, de nieuwe social app: Vero. Vero wordt door velen gezien als het alternatief voor Instagram. Het is een foto-app die werkt vanuit hetzelfde principe als Instagram. Vero heeft echter twee grote voordelen: De tijdlijn is chronologisch waardoor je nieuws feed gewoon weer op basis van het upload moment getoond wordt. Daarnaast maakt Vero geen gebruik van advertenties in de app waar veel gebruikers natuurlijk erg blij mee zijn.

Een kanttekening hierbij is wel dat Instagram ook op deze manier is gestart. We zijn bang dat wanneer de euro tekens in zicht komen bij Vero zij ook zullen overstappen op advertenties. Maar tot die tijd kunnen we genieten van een advertentievrij social media platform.

Als het werkt tenminste…

En laat dit nou niet het geval zijn. Vero is sinds een paar dagen een hype geworden en we zien om ons heen steeds meer mensen die een account aanmaken. Helaas werkt het volgen van mensen, het (her)laden van de nieuwsfeed en het plaatsen van bijvoorbeeld een foto erg slecht of helemaal niet.

We kunnen ons voorstellen dat er bij het lanceren van een nieuwe app een aantal kinderziektes moeten worden verholpen

Bij het opzetten van een nieuwe app komen er een aantal kinderziektes boven water, dit kunnen we ons wel voorstellen. In het geval van Vero zijn het echter geen kinderziektes maar gewoon grote fails die het gebruiken van de app onmogelijk maken. Wanneer een groot deel van je nieuwe gebruikers de eerste dagen vrijwel alleen naar een scherm kan kijken waar staat dat er iets fout is gegaan zorg je ervoor dat mensen afhaken en misschien wel niet meer terugkomen.

Gaat Vero de fouten verhelpen? En gaat Vero hét nieuwe social media platform worden? We zullen er snel genoeg achter komen. We houden u uiteraard op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen van de nieuwe social media app en andere updates over online marketing, social media, web(design) en ICT.